OpenAI licensierar träningsdata från Shutterstock

🖼️ AI-bildträning. OpenAI ligger bakom ChatGPT och bildgeneratorn DALL·E. Det har debatterats friskt kring vilken data som använts för att träna modellerna och många menar att upphovsrättsintrång skett. Nu meddelar OpenAI att de licensierat träningsdata från Shutterstocks stora bibliotek i form av bilder, video och musik. Det sexåriga avtalet förväntas stärka forskning och utveckling inom artificiell intelligens och möjliggöra nya innovationer inom bildigenkänning och annan AI-driven teknik, enligt ett pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL