Hernan Diaz fick dela Pulitzer-priset 2023 med Barbara Kingsolver

🏆 Pulitzer-vinnare. När 2023 års vinnare av Pulitzer Prize presenterades var det många namn som är obekanta i Sverige. Men i fictionkategorin vann Egendom av Hernan Diaz som finns utgiven på svenska av Brombergs samt Demon Copperhead av Barbara Kingsolver (ej översatt till svenska ännu). Nonfiction-priset gick till His Name Is George Floyd av Robert Samuels och Toluse Olorunnipa. Publishers Weekly har fler vinnare.
Uppdaterat: Demon Copperhead av Barbara Kingsolver kommer ut på Norstedts 2024, meddelar förlaget.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.