Madeleine Finlöf debuterar med en berättelse om starka kvinnor vid ryska gränsen

Madeleine Finlöf.

Jag heter Madeleine Finlöf och är 53 år. Jag jobbar som IT-konsult och har utbildat mig till dataingenjör på Chalmers. Som ung slukade jag böcker mestadels deckare och thrillers.

Debutromanen bygger på berättelsen som min mamma har berättat för mig och mina fyra bröder sen vi var små. Jag och mor hade planer att skriva debutromanen tillsammans men hon gick bort för tolv år sen i cancer. Jag bestämde mig för att skriva boken och det känns viktigt att få ut hennes berättelse.  Del två i bokserien är tänkt att handla om flytten till Sverige och Göteborg på 70 talet.

Genom min debutroman vill jag förmedla vilka konsekvenser ett krig kan innebära för ett land. Jag har fokuserat på starka kvinnor i min släkt. Jag ser dem som riktiga ”krigare”. Jag vill gärna få ut berättelsen till så många som möjligt. Det får inte glömmas bort. Trauman som krig innebär förs tyvärr vidare i flera generationer med sår som tar lång till att läka. Det kan vara hat och sorg. Sen vill jag även förmedla lite hopp om att godhet finns. Trots allt elände så har vi människor en inneboende styrka att hålla ihop när det gäller.

Aina : en berättelse om starka kvinnor vid ryska gränsen

Aina : en berättelse om starka kvinnor vid ryska gränsen

  • Förlag: BoD
  • Utgiven: 2023-04-29
En historisk roman, som är verklighetsbaserad, som utspelar sig från första världskriget till sjuttiotalet i Kuusamo, en stad vid gränsen till Ryssland. Aina kämpar med att driva en gård och samtidigt ta hand om sin invalidiserade man och sex barn. Mandi lämnas med femton syskon när hennes föräldrar dör i tidiga ålder. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL