Berndt E.B. Claesson debuterar med en bok om David Larsson – Göteborgskolorist

Berndt E.B. Claesson.


Som naturvetare vid Falköpings Högre Allmänna Läroverk på 60-talet var jag inställd på att studera medicin, men det fanns andra lockelser, t.ex. arkitektur. En bildlärare gav en grundlig kurs i Konst- och Musikhistoria och samlade elever till ’Frivillig teckning’ på torsdagskvällarna. En svensklärare lät oss starta en filmstudio. Dessutom bussades vi till Göteborg för att uppleva drama vid Stadsteatern på fredagar.

Men fascinationen över biologi kryddades med spännande sommarjobb som vårdbiträde inom äldrevårdspsykiatri och kirurgi. Det avgjorde yrkesvalet till läkare.

Under kirurgiterminen tilltog nyfikenheten på de infektioner som uppstod efter avancerad tarmkirurgi. Min doktorsavhandling visade att man med en enkel odlingsmetod kunde förutse vilka patienter som behövde och drog nytta av tilläggsbehandling med antibiotika.

Intresset för sepsis och det mikrobiella genomets komplexitet har följt mig under hela min yrkeskarriär.
Nu är det dags att återvända till en annan ’kultur’.

David Larsson  : Göteborgskolorist från Slussen Orust

David Larsson : Göteborgskolorist från Slussen Orust

  • Förlag: B4PRESS
  • Utgiven: 2023-05-01
David Larssons elevtid på Valand (1916 -1920) överbryggar Simonsson – Ryd – Bjurström perioderna. Han kom så att räknas till den lilla grupp målare som med sina verk föregrep men blev en del av begreppet ’Göteborgskolorister’. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.