Bästa barnboken och vuxenboken 2022 när boklådemedarbetare får säga sitt

Ella-Maria Nutti och Petter Lidbeck får priset Din bok - vårt val för 2022. Bild: Sofia Runarsdotter/Pressbild

Svenska bokhandelsmedhjälpareföreningen har utsett årets bästa vuxenbok och barnbok för 2022. De vinnande författarna är Ella-Maria Nutti och Petter Lidbeck.

Priset Din bok – vårt val för 2022 går i vuxenkategorin till Kaffe med mjölk av Ella-Maria Nutti och till bästa barnbok utsågs Lasten av Petter Lidbeck, skriver föreningens ordförande Jesper Ekdahl i ett pressmeddelande.

Motiveringen återfinns i prisets stadgar från 1951: plaketten tilldelas den svenska författare, som med sin under det närmast föregående året utkomna bok, skänkt dem den största behållningen och personliga tillfredsställelsen.

Vinnarna utsågs genom att den som är anställd i bokhandel röstat på sin favoritbok som gavs ut i original på svenska under 2022 och resultatet presenterades vid föreningens årsmöte i april. Priset är en bronsplakett designad av Lennart Andersson och delas ut till vinnarna vid ett senare tillfälle.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL