Natur & Kultur ger ut Alma-pristagaren Laurie Halse Anderson

Laurie Halse Andersons böcker kommer ges ut av förlaget Natur & Kultur. Pressbild: Randy Fontanilla.

Bara två av Laurie Halse Andersons böcker finns översatta till svenska, men nu kommer förlaget Natur & Kultur att återutge hennes debutroman och fler böcker av Alma-pristagaren.

I maj kommer debutromanen ”Säg något”, som gavs ut av Rabén & Sjögren vid millennieskiftet, i nyutgåva. Därefter kommer en svensk översättning av ”Wintergirls”, som behandlar ämnet ätstörningar.

Det lilla förlaget Lavender Lit var senast att ge ut en bok av Laurie Halse Anderson på svenska, ”Skärvor av minnen”, 2015, men nu blir det alltså Natur & Kultur som tar över stafettpinnen.

Den 7 mars tillkännagavs det att Laurie Halse Anderson tilldelats Alma-priset till Astrid Lindgrens minne. Den amerikanska författaren kommer till Sverige för prisutdelningen på Konserthuset i Stockholm den 2 maj.

Halse Anderson skriver ofta om mörka ämnen som sexuella övergrepp, missbruk och trauman och hennes böcker har hamnat på listan över ”bannlysta böcker” i vissa amerikanska stater, vilket innebär att de förbjuds i skolor och inte köps in till bibliotek.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL