Boken ”Ödeläggaren” blir teater – premiär på fredag

Maria Kulle spelar huvudrollen i den kommande teatern "Ödeläggaren". Arkivbild: Anders Andersson/TT.

Nu blir den uppmärksammade boken Ödeläggaren teater med Maria Kulle i huvudrollen. Boken är skriven av Christina Herrström och är en självupplevd berättelse.

Ödeläggaren handlar om Christina som en dag låter en ytligt bekant man och hans son flytta in hos henne. Tre år senare har hon kastats ut i fattigdom och tvingas lämna sin bostad.

”Detta är en skildring av hur en människas livsutrymme begränsas, hur hennes innersta barrikaderas och hur hon till slut saknar verktyg att ta sig ur situationen”, säger Maria Kulle i ett pressmeddelande och fortsätter:

”Ödeläggaren är en mycket angelägen berättelse, många som blir utsatta tiger med sina upplevelser då det är så skambelagt. Det är viktigt att ta bort skuldbeläggandet och att våga prata med andra människor om sin situation.”

Föreställningen har premiär i Årsta i Stockholm den 24 februari.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.