Christina Lundquist debuterar med en roman som inspirerats av en sjökapten

Christina Lundquist. Fotograf Magnus Svensson, Smajl studio

Jag började skriva skönlitterärt för tio år tillsammans med en av mina söner om en tonårsfamiljs utmaningar. Därefter medverkade jag i en antologi tillsammans med tre andra kvinnor som jag träffade på en skrivarkurs. Min bakgrund är från folkbildningen där jag författat pedagogiska kurs- och studiematerial i många år. Det var något helt nytt att skriva gestaltande och med känslor. En utmaning, men väldigt roligt.

Till sist var det dags att stå helt på egna ben och skriva en roman själv om de eviga frågorna i livet: jag vill bli älskad, jag vill veta vem jag är, jag vill ha frid i mitt sinne. Inspirationen till romanen fick jag från min mans släkting, en sjökapten, vars sjömanskista står hemma hos oss. Ett fritt skapande utifrån hans liv.

Drömtiden

Drömtiden

Sylvia har allt: en framgångsrik karriär, ett lyckligt äktenskap och gott om pengar. Men när det planerade barnet uteblir, blir hon förnedrad och dumpad av sin make, och barndomens trauma gör sig återigen påmint. 

Hennes dåliga självkänsla leder henne till Malta och rakt i armarna på Mike, som snart visar sig ha dolda sidor. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Tre familjers vardagsliv och reflektioner på ett krig i Europa.

Boken ”Utan ord ingen mening” skildrar tre familjers vardagsliv och deras reflektioner på det nya världsläget. Deras frustation riktar sig mot Putin, hur han från ett rikt och i stort sätt relativt gott förhållande med västvärlden raserar Rysslands kommunikation med Europa och USA genom sitt anfallskrig mot Ukraina.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.