Ulf Jansson debuterar med en bok som inspirerats av en släktkrönika och feelgood

Ulf Jansson. Foto Birger Blomståhl

Jag har gått från 50-talist till 60-talist, och har alltså fyllt 20 tre gånger. Har hunnit med några karriärer på vägen. Yrkesverksam i olika branscher, förälder, musiker. Att leva i en relation pågår fortfarande.

Mitt namn är Ulf Jansson och jag har som synes levt länge och därmed upplevt min del av verkligheten. Bakgrunden har jag i pedagogisk verksamhet så språket har varit ett arbetsverktyg i hela mitt liv. Skriften också. Formellt är jag fil.kand i medie- och kommunikation.

Det var en lycka att äntligen gå i mål med att skriva en bok. En livslång dröm gick i uppfyllelse.

Den viktigaste upptäckten var att en bok skriver sig inte från sidan först till sidan sist. Det en boken vill berätta skriver sig i den ordning tankarna kommer till mig.

Min bok Anna och Mej är inspirerad av låten med samma namn, en släktkrönika från 2008 tillbaka till 1920-talet med en doft av feelgood om hur två arbetarungdomar hanterar kärleken.

Till varandra. Till musiken. Till livet.

Nästa bok är på väg.

Anna och Mej

Anna och Mej

  • Förlag: Vulkan
  • Utgiven: 2022-11-30

Sången Anna och Mej av Lalla Hansson har fängslat publiken sedan 1970-talet, men vilka var personerna låten handlar om? Egentligen?

Det visar sig vara en familjekrönika från 1920-talet fram till en Bruce Springsteen- konsert på Ullevi 2008.

Pojke möter flicka och deras öden och äventyr utspelar sig jorden runt, men också på hemmaplan. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL