Hyllade boksuccén av Hanya Yanagihara blir teater

Brittiske skådespelaren James Norton har en av rollerna i "Ett litet liv". Arkivbild: Richard Shotwell/AP/TT.

Hanya Yanagiharas roman ”Ett litet liv” har gjort succé hos både kritiker och breda läsarskaror. Nu sätts den upp som teaterpjäs i London, rapporterar BBC.

Romanen om fyra kompisar från ett litet universitet som flyttar till New York för att göra karriär kom ut 2015 och rymmer teman som vänskap, sexualitet, etnicitet och övergrepp.

Scenbearbetningen har premiär 25 mars på West End-teatern Harold Pinter Theatre och spelas i tolv veckor. Uppsättningen blir den nederländske regissören Ivo van Hoves debut på engelska. Tidigare har han satt upp samma pjäs på nederländska.

– Boken är något av ett mysterium eftersom den blev en så enorm bästsäljare. Det är lite konstigt eftersom den tar upp grymma saker, en traumatisk erfarenhet som hemsöker någon för resten av hans liv, säger van Hoves till BBC.

I ensemblen finns skådespelarna James Norton, Omari Douglas, Luke Thompson och Zach Wyatt.

Boken som blir teater

Ett litet liv

Ett litet liv

  • Förlag: Bonnier Pocket
  • Format: Pocket
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2017-07-04
  • ISBN: 9789174296297
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.