Prins Harrys memoarer har fått en titel – släpps i januari 2023

Prins Harrys självbiografi kommer i början av nästa år. Arkivbild: Stephane de Sakutin/AP/TT.

Prins Harrys självbiografi har fått en titel och ett omslag, skriver Expressen. Titeln Spare syftar på det engelska uttrycket ”heir and spare”, vilket betyder att i en kungafamilj bör finnas både en tronarvinge och en ”reserv”.

Omslaget består av ett nära ansiktsporträtt på prins Harry, som tittar rakt in i kameran.

Boken, som väntas komma i januari nästa år, beskrivs av förlaget som ”rå och orubbligt ärlig” med ”insikter, avslöjanden, självrannsakan och visdom om de eviga krafterna kärlek och sorg”.

Boken kommer att vara 416 sidor lång och är den första av tre planerade böcker från prinsen, som sedan 2020 inte längre representerar det brittiska kungahuset och som numera bor i USA med sin fru, skådespelaren Meghan Markle och parets två barn.

Boktuggs fotnot: På svenska släpps boken samma dag som i resten av världen (10 januari 2023) och har fått titeln Den andre (Albert Bonniers förlag). Den är översatt till sexton språk.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.