Kändiskatten Kerstin Strömstedt är död

Niklas och Jenny Strömstedts katt Kerstin var en av Sveriges få influencerkatter. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

Katten Kerstin har somnat in. Den tioåriga Devon Rex-katten tillhörde familjen Strömstedt och var nyligen föremål för boken ”Vid regnbågens slut finns en katt”, med bilder av Lars Lerin.

Med 95 600 följare på Instagram var katten Kerstin känd för en större allmänhet. Artisten Niklas Strömstedt och programledaren Jenny Strömstedt skriver att Kerstin under helgen insjuknade i feber och på söndagen avlivades hos veterinär.

”Jag var inte beredd på att du skulle lämna oss redan och tomheten ekar. Det gör ont. Nej, du var inte bara en katt och det vet alla som förlorat ett älskat husdjur”, skriver Jenny Strömstedt i ett inlägg på Instagram.

På katten Kerstins eget konto har paret publicerat en känslosam ”tröstesång”. Tidigare har Niklas Strömstedt publicerat visor, så kallade fredagssånger, som också har släppts i samarbete med Universal Music, på samma konto.

Vid regnbågens slut finns en katt är en memoarbok skriven ur katten Kerstins perspektiv. Den släpptes för en dryg månad sen på Mondial förlag, med text av Niklas Strömstedt och illustrationer av Lars Lerin.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL