Frida Spikdotter debuterar med en roman om hur ett oväntat möte kan förändra livet

Frida Spikdotter. Foto: Lisbet Spörndly

I fjärde klass skrev jag en novell om en hund vars ägare dog. Alla grät. Min lärare snöt sig och sa: skriv mer! Det gjorde jag inte, jag skulle bli Stenmark eller Krook. Vid 25 hade jag fortfarande inte blivit någon av dem. Då återstod bara skrivandet och på den vägen är det.

Uppväxt i Trosa. Tryggt men outsägligt långtråkigt för den tonåring jag så småningom blev. Min stackars inre rebell kämpade i en priviligierad tillvaro och när jag betraktade alltsammans på håll såg ingenting klokt ut. Sakta kom språket. Ironiska formuleringar, poetiska strofer och rader som rev ner applåder och garv. Först för hand, senare i bloggen Spikdotter.se. Där har jag sen 2006 slipat fram en ton som – så vitt jag förstår – blivit träffsäker och underhållande.

Det är där jag befinner mig när jag nu debuterar. Mitt författarskap roar en stund på väg mot undergången. Skratt och eftertanke går sida vid sida i allt jag skriver. Mina böcker gör världen lite underfundigare, lite skarpare och lite mindre tråkig.

Efter Morris

Efter Morris

Den excentriska Alex lever ensam och isolerad i sin lilla förortstvåa, precis som hon vill ha det. Hennes ilskna värld består av arkitektjobbet, kvarterskrogen och ett litet förfallet torp i de Sörmländska skogarna. Inget kan rubba hennes bittra cirklar och hon håller alla mänskliga relationer på tryggt avstånd. Så en dag kommer ett handskrivet brev. Och sen kommer Morris... Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.