Studentlitteratur förvärvar Bonnierförlagen Lära

Studentlitteratur har tecknat avtal om att förvärva Bonnierförlagen Lära, ett läromedelsförlag med omfattande utgivning för grundskolans stora ämnen.

Bonnierförlagen Lära har funnits sedan 2018 och ger ut flertalet populära läromedelsserier, bland annat matematikserien Rik Matematik. Med höga ambitioner och gedigen erfarenhet från skolvärlden har förlaget rönt stora framgångar.

– Vi är övertygade om att vi på Bonnierförlagen Lära har en utgivning som har betydelse för samhället i stort såväl som för den enskilda eleven och läraren. Vi ser att vi tillsammans med Studentlitteratur kommer att kunna fortsätta arbetet med förnyad energi, säger Marie Carlsson, förlagschef på Bonnierförlagen Lära.

Studentlitteratur är Sveriges ledande utbildningsförlag med omfattande utgivning av läromedel från förskoleklass till gymnasium och vuxenutbildning. Med Bonnierförlagen Läras utgivning stärks Studentlitteraturs position på skolmarknaden ytterligare.

– Studentlitteratur har, precis som Bonnierförlagen Lära, alltid arbetat tätt med lärarna i utvecklingen av läromedel, i syfte att erbjuda en så verksamhetsnära, relevant och användbar produkt som möjligt. Båda förlagen brinner för lärande och vi ser fram emot vårt kommande arbete tillsammans, säger Stefan Persson, vd på Studentlitteratur.

Boktuggs fotnot: Bonnierförlagen Lära såldes i augusti till Egmontägda Lindhardt og Ringhof Uddanelse tillsammans med Clio (som tog över Bonnierförlagen Lära i en internaffär förra året).

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.