Första boken på svenska om Klosteröl, belgisk öl och öl i belgisk stil!

Klosteröl är den första boken på svenska som mer ingående introducerar läsaren till klostrens roll i ölets utveckling och till den belgiska öltraditionen.

Belgien ses av många som ett av ölets förlovade land. Här har bryggerinäringen lyckats att både bevara en rad traditionella ölstilar, likväl som förnyat sig. I Belgien har klostren fortfarande en viktig funktion att fylla i att tradera en över tusenårig historia där kloster, öl och ölbryggarkonst går hand i hand.

Klosteröl är den första boken på svenska som mer ingående introducerar läsaren till klostrens roll i ölets utveckling och till den belgiska öltraditionen. Här introduceras Trappistkloster likväl som andra kloster och de sätt varpå de börjat brygga och sälja öl. Historia varvas med skrönor. Läsaren får inblick i den belgiska bryggerinäringens utveckling, och vilka de vanligaste belgiska ölstilarna är idag. För hembryggaren ges tips och råd om hur man kan brygga en riktigt bra öl i belgisk stil hemma vid spisen. Boken berättar även om de belgiska ölstilarnas intåg i Sverige, de svenska bryggerier som idag brygger öl i belgisk stil, och de krogar som visar extra stor kärlek till just den belgiska öltraditionen.

Om författaren
Andreas Fejes är grundare till och ägare av ett av få svenska bryggerier som endast brygger öl i belgisk stil – Vreta kloster bryggeri. Bryggeriet ligger 800 meter från ruinerna av Sveriges äldsta kloster och är det första svenska bryggeri som någonsin vunnit medalj i Belgiens största öltävling. Klosteröl är författarens första bok om öl men han har tidigare skrivit böcker i sin roll som professor i vuxenpedagogik vid Linköpings universitet.

Mer information om boken

Om förlaget
Grenadine Bokförlag är specialiserat på dryckes- och matböcker och har sedan 2004 gett ut omkring 300 böcker om detta. Förlaget har vunnit pris som världens bästa dryckesförlag och har även fått pris för en stor mängd böcker och bokserier i den internationella mat- och dryckesboktävlingen Gourmand Cookbook Awards.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL