ANNONS

Snapsvisa-författaren Dan Glimne till final i SM för nyskrivna snapsvisor

Över 240 nyskrivna snapsvisor skickades in och arrangören Spritmuseum i Stockholm listar nu tio bidrag som gått till finalen i årets SM i nyskrivna snapsvisor, utvalda av en jury. I årets finalstartfält återfinns, liksom 2019, Dan Glimne som dessutom är författare till 101 snapsvisor : att sjunga innan sommaren tar slut samt 5000 år av dryckesvisehistoria (Grenadine förlag).
Boken har även tidigare i år nominerats av Gourmand World Awards, i kategorin ”Drink History”. Finalen äger rum den 3 oktober, då de tävlande själva får framföra sina bidrag inför juryn samt inför en publik som på grund av coronapandemin dessvärre är mindre än brukligt.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se