ANNONS

Grenadine sexfaldiga vinnare i Gourmand Awards 2019

Stefan Lindström Foto: Privat

Sex stycken mat- och dryckesböcker från Grenadine Bokförlag tog hem titeln ”bäst i världen” i kokboks-VM Gourmand Awards 2019.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 29,16 kr/mån.

– Sex vinnande böcker känns helt fantastiskt, men med tanke på vilka underbara författare som skriver för oss på Grenadine så är jag inte helt förvånad, säger Stefan Lindström, förlagschef.

– Många av våra författare har jag/vi jobbat med i 10–15 år, och några av dem som Eliq Maranik (ca 2 miljoner sålda böcker i nästan 30 länder) och Örjan Westerlund (ca 500 000 sålda böcker i 15 länder) har vi fått möjligheten att göra till stora författare även utanför Sverige.

ANNONS

– Det som gör oss speciella tror jag är att den lilla grupp som jobbar med författarna är alla själva duktiga och kunniga inom dryck vilket gör att vi är bra som bollplank i den skapande processen.

Grenadines sex vinnarböcker 2019:

Whisky – en god historia av Örjan Westerlund (kategorin bästa bok om dryckeshistoria)
Brygga stiltypisk öl av Peter Eronson och Magnus Vasilis (bästa ölbok)
Prova öl av Peter Eronson och Robert Andersson (bästa lärobok för dryck)
Cava av Anna Wallner (bästa europeiska vinbok)
Smoothiebibeln av Eliq Maranik (bästa alkoholfria dryckesbok)
Vår tid är nu – Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren av tv-seriens upphovsman Johan Rosenlind och Lotta Fritzdorf, Maria Alexén och Anders Avehall (bästa bok med tv-anknytning)

Prisutdelningen ägde rum i Macau, Kina i förra veckan och förlaget var på plats.

– Det är alltid roligt att närvara vid Gourmand Cookbook Awards, man får möjligheten att träffa massor av fantastiska författare och förläggare som alla brinner för det vi har gemensamt: mat och dryck. I år har jag träffat både författare och förläggare som vi troligtvis kommer samarbeta med under nästa år, men tyvärr kan jag ännu inte avslöja vad det handlar om då inga kontrakt är klara, säger Stefan.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL