ANNONS

Grenadine sexfaldiga vinnare i Gourmand Awards 2019

Stefan Lindström Foto: Privat

Sex stycken mat- och dryckesböcker från Grenadine Bokförlag tog hem titeln ”bäst i världen” i kokboks-VM Gourmand Awards 2019.

– Sex vinnande böcker känns helt fantastiskt, men med tanke på vilka underbara författare som skriver för oss på Grenadine så är jag inte helt förvånad, säger Stefan Lindström, förlagschef.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Många av våra författare har jag/vi jobbat med i 10–15 år, och några av dem som Eliq Maranik (ca 2 miljoner sålda böcker i nästan 30 länder) och Örjan Westerlund (ca 500 000 sålda böcker i 15 länder) har vi fått möjligheten att göra till stora författare även utanför Sverige.

– Det som gör oss speciella tror jag är att den lilla grupp som jobbar med författarna är alla själva duktiga och kunniga inom dryck vilket gör att vi är bra som bollplank i den skapande processen.

Grenadines sex vinnarböcker 2019:

Whisky – en god historia av Örjan Westerlund (kategorin bästa bok om dryckeshistoria)
Brygga stiltypisk öl av Peter Eronson och Magnus Vasilis (bästa ölbok)
Prova öl av Peter Eronson och Robert Andersson (bästa lärobok för dryck)
Cava av Anna Wallner (bästa europeiska vinbok)
Smoothiebibeln av Eliq Maranik (bästa alkoholfria dryckesbok)
Vår tid är nu – Mat, människor och möten på Djurgårdskällaren av tv-seriens upphovsman Johan Rosenlind och Lotta Fritzdorf, Maria Alexén och Anders Avehall (bästa bok med tv-anknytning)

ANNONS

Prisutdelningen ägde rum i Macau, Kina i förra veckan och förlaget var på plats.

– Det är alltid roligt att närvara vid Gourmand Cookbook Awards, man får möjligheten att träffa massor av fantastiska författare och förläggare som alla brinner för det vi har gemensamt: mat och dryck. I år har jag träffat både författare och förläggare som vi troligtvis kommer samarbeta med under nästa år, men tyvärr kan jag ännu inte avslöja vad det handlar om då inga kontrakt är klara, säger Stefan.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se