Maria Grund
Författaren Maria Grund. Foto: Katarina Grip Höök

Maria Grund byter förlag – skriver treboksavtal med Polaris

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Författaren Maria Grund fick Svenska Deckarakademins debutantpris för Dödssynden (Modernista, 2020) och boken har därefter sålts till 14 länder. Nu har hon skrivit avtal på tre böcker till – med bokförlaget Polaris.

– Jag är så glad! Det känns underbart att komma till Polaris – ett spännande
förlag fullt av erfarenhet där jag ser fram emot att utveckla mitt författarskap.
Att få den här möjligheten är fantastiskt! säger Maria Grund i ett pressmeddelande.


ANNONS


Med sin kriminaldebut Dödssynden (Modernista, 2020) har Maria Grund rönt
stora framgångar hos läsarna och kritikerna. Hon tilldelades Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa debut och nominerades till både Crimetime Awards och Storytel Awards.

Och inte bara i Sverige. Den tyska utgåvan låg under sju veckor på Der Spiegels bästsäljarlista.

Dödssynden har hyllats för sina starka kvinnliga karaktärer och sin alldeles unika stämning och debuten har snabbt etablerat Maria Grund som ett stort namn inom nordisk kriminallitteratur. Boken fortsätter att väcka internationell uppmärksamhet och har hittills sålts till inte mindre än fjorton länder”, skriver hennes agentur Albatros Agency.

Det står nu klart att de tre nästkommande böckerna, som utspelar sig i samma universum som de två första, kommer att ges ut av bokförlaget Polaris. Ett förlagsbyte med andra ord.

ANNONS

– Maria Grund har redan visat att hon är ett författarskap att räkna med, hon skriver med substans, spänning och intelligens. Maria är helt enkelt en klart lysande stjärna på författarhimlen och vi välkomnar henne med stolthet till förlaget, säger Sofia Brattselius Thunfors, litterär chef på Polaris.

Dödsdansen, den andra boken i serien om kommissarie Sanna Berling, ges ut
på svenska nu i september och våren 2023 kommer den ut i Tyskland. Detta blir Maria Grunds sista bok hos Modernista, innan övergången till Polaris.

Uppföljare till succédebuten av Maria Grund

Dödsdansen

Dödsdansen

  • Förlag: Modernista
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-09-06
  • ISBN: 9789180239066
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.

👩‍🏫 Läromedelsaffär. Studentlitteratur köper Bonnierförlagen Lära, ett läromedelsförlag som i augusti såldes tillsammans med Clio till Egmontägda Lindhardt og Ringhof Uddanelse. Därmed stärks Studentlitteraturs position på skolmarknaden ytterligare.


Uppdateras under dagen …