Maria Grund byter förlag – skriver treboksavtal med Polaris

Maria Grund
Författaren Maria Grund. Foto: Katarina Grip Höök

Författaren Maria Grund fick Svenska Deckarakademins debutantpris för Dödssynden (Modernista, 2020) och boken har därefter sålts till 14 länder. Nu har hon skrivit avtal på tre böcker till – med bokförlaget Polaris.

– Jag är så glad! Det känns underbart att komma till Polaris – ett spännande
förlag fullt av erfarenhet där jag ser fram emot att utveckla mitt författarskap.
Att få den här möjligheten är fantastiskt! säger Maria Grund i ett pressmeddelande.

Med sin kriminaldebut Dödssynden (Modernista, 2020) har Maria Grund rönt
stora framgångar hos läsarna och kritikerna. Hon tilldelades Svenska Deckarakademins pris för Årets bästa debut och nominerades till både Crimetime Awards och Storytel Awards.

Och inte bara i Sverige. Den tyska utgåvan låg under sju veckor på Der Spiegels bästsäljarlista.

Dödssynden har hyllats för sina starka kvinnliga karaktärer och sin alldeles unika stämning och debuten har snabbt etablerat Maria Grund som ett stort namn inom nordisk kriminallitteratur. Boken fortsätter att väcka internationell uppmärksamhet och har hittills sålts till inte mindre än fjorton länder”, skriver hennes agentur Albatros Agency.

Det står nu klart att de tre nästkommande böckerna, som utspelar sig i samma universum som de två första, kommer att ges ut av bokförlaget Polaris. Ett förlagsbyte med andra ord.

– Maria Grund har redan visat att hon är ett författarskap att räkna med, hon skriver med substans, spänning och intelligens. Maria är helt enkelt en klart lysande stjärna på författarhimlen och vi välkomnar henne med stolthet till förlaget, säger Sofia Brattselius Thunfors, litterär chef på Polaris.

Dödsdansen, den andra boken i serien om kommissarie Sanna Berling, ges ut
på svenska nu i september och våren 2023 kommer den ut i Tyskland. Detta blir Maria Grunds sista bok hos Modernista, innan övergången till Polaris.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Uppföljare till succédebuten av Maria Grund

Dödsdansen

Dödsdansen

  • Förlag: Modernista
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2022-09-06
  • ISBN: 9789180239066
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL