Mons Kallentoft till Albatros Agency

Mons Kallentoft. Foto: Pär Olsson

Mons Kallentoft skriver på för Albatros Agency och lanserar en ny bokserie vars första del kommer till hösten.

– Mons har en gedigen skrivande karriär att luta sig tillbaka mot och många spännande skrivprojekt på gång. Det är så klart en stor ära och jättekul att få representera hela hans författarskap och tillsammans skapa nya möjligheter, säger Erik Larsson på Albatros Agency.

Genombrottsromanen Midvinterblod, den första boken i serien om polisintendent Malin Fors, fick enhälligt beröm av svenska kritiker och erövrade topplistorna. Idag har den sålts i över 300 000 ex bara i Sverige och översatts till trettio språk (senast kom Blickfångarna, den fjortonde delen). Sedan dess har Mons Kallentoft fortsatt att röna stora framgångar med serien om Zack Herry (i dagarna släpptes Grissly) och med två böcker om privatdetektiven Tim Blanck (senast Hör mig viska).

Idag är han i särklass en av Sveriges mest älskade författare och hans böcker har sålt i 4 miljoner exemplar.

– Jag ser mycket fram emot att ta nästa steg i min författargärning tillsammans med Albatros, som jag uppfattar som den klart vassaste och piggaste agenturen på marknaden. Jag har massor på gång. Nya böcker, ett flertal filmprojekt och annat. Med sin breda kunskap och energi är Albatros min perfekta samarbetspartner inför framtiden, säger Mons.

Nu skriver Mons Kallentoft på en ny bokserie vars första del Kärlekens algoritm släpps på Bokförlaget Forum i oktober 2022. Serien kallas Underdogs och beskrivs som en ny, mörk och kittlande thrillerserie om samtiden, de rikas frosseri och människorna i marginalen. 

Det var för ungefär ett år sedan, i april 2021, som Albatros Agency utökade sin verksamhet till att även innefatta litterära rättigheter och värvade tre agenter från agenturen Partners in Stories. 

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL