Författaren Mari Jungstedt har legat på de svenska topplistorna i åratal. Foto: Sarah Saverstam.

Mari Jungstedt byter från Bonnier Rights till Albatros Agency

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Deckarförfattaren Mari Jungstedt byter agent och har skrivit på för Albatros Agency. Därmed lämnar hon förlagsagenturen Bonnier Rights.

– Efter tjugo års skrivande och lika många böcker känns det nytt, fräscht och utmanande med Albatros Agency. Med den entusiasm, kreativitet och positiva energi som agenturen förmedlar kan jag bara känna glädje och förväntan inför vårt nya samarbete. Det ska bli så spännande att se vad vi kan åstadkomma ihop, säger Mari Jungstedt i ett pressmeddelande.

Mari Jungstedts böcker har översatts till 20 språk och har sålt i fler än 6,5 miljoner exemplar bara i Sverige. Knutas-serien har lockat en stor och entusiastisk läsekrets och för två år sedan inledde hon en ny serie, Málagasviten, vars första del hittills har sålt i fler än 230 000 exemplar.

– Det är med stor entusiasm och ödmjukhet vi inleder det här samarbetet. Mari är en av Sveriges mest älskade spänningsförfattare och vi ser fram emot att få arbeta vidare med hennes författarskap och skapa nya möjligheter för hennes berättande, säger Erik Larsson och Elin Sandström Lundh på Albatros Agency.

Mari Jungstedt släppte förra sommaren Där den sista lampan lyser (Anders Knutas bok 16) som i vanlig ordning syntes långt upp på topplistorna och inför sommarsemestrarna kommer i pocketutgåva. I juni 2022 är det även dags för en ny bok – Andra sidan månen (Málagasviten bok 2).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.