Författaren Tom Malmquist till Albatros Agency

Författaren Tom Malmquist. Foto: Appendix Fotografi.

Författaren Tom Malmquist har valt Albatros Agency. Hans böcker är redan översatta till 16 språk.

– Det känns oerhört spännande och roligt att Tom valt att låta oss representera honom. Jag har följt hans författarskap sedan debuten och han utvecklas hela tiden. Jag ser mycket fram emot att få jobba tillsammans, säger Erik Larsson på Albatros Agency i ett pressmeddelande.

Tom Malmquist debuterade 2015 med självbiografin I varje ögonblick är vi fortfarande vid liv, som har haft stor framgång både nationellt och internationellt. I Sverige vann boken bland annat Dagens Nyheters kulturpris, Karin Boyes litterära pris samt blev nominerad till Nordiska rådets litteraturpris. År 2018 gavs Malmquists debutroman även ut i USA där den också kritikerhyllades.

2019 kom romanen All den luft som omger oss, även den möttes av goda recensioner. Hans böcker är översatta till sexton språk.

– Sverige är ett litet land sett till antalet invånare, men ett stort litteraturland. Ändå har det funnits få litterära agenturer. Jag ser Albatros Agency som en ny stark och frisk fläkt. Självklart vill jag vara en del av den, säger Tom Malmquist.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.