Ida Engvoll lämnar dörren öppen för en tredje säsong av "Kärlek & anarki". Arkivbild: Claudio Bresciani / TT.

Engvoll öppnar för tredje säsong av ”Kärlek och anarki”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det finns hopp om en tredje säsong av Netflix-succén ”Kärlek & anarki”, som skrivits och regisserats av Lisa Langseth. Det säger huvudrollsinnehavaren Ida Engvoll till TT.

– Lisa och jag vill skynda långsamt. Det får inte kännas som om man gör en fortsättning som självändamål. Det måste kännas att det finns någonting mer att berätta, säger hon.


ANNONS


Till filmfestivalen i Venedig har hon kommit tillsammans med en trio danska skådespelare för att tala om rollen i Lars von Triers tv-serie ”Riket: Exodus”. Den utgör avslutningen på den mix av parodi och skräck, som inleddes med de två tidigare säsongerna, som kom för 26 år sedan.

”Dålig” roll

Det var redan då tänkt att bli en tredje säsong, men Ernst-Hugo Järegårds död satte stopp för detta. Men nu är fortsättningen/avslutningen här. Ida Engvoll spelar en datahackare på Rigshospitalet i Köpenhamn. Lars von Trier gillade uppenbarligen att jobba med henne – på torsdagens presskonferens bad han om ursäkt för att han tycker att rollen Ida fick var för dålig, och att han hoppas få ge henne en bättre roll i framtiden.

När TT träffar henne för en intervju berättar hon om sina reaktioner på den danske regissörens uttalande.

– Jag blev verkligen oerhört smickrad och jag rodnade. Och jag hoppas verkligen att det blir fler möjligheter att arbeta med Lars.

ANNONS

Gör helst film

Hon har nyligen avslutat arbetet med den svenska filmen ”Sisters” och tänker nu ta en tids semester. Inget är bestämt efter det, ”det finns lite idéer, men inget som är klart”.

Men Ida Engvoll vill, som sagt, gärna göra en ny säsong av ”Kärlek & anarki” – om hon och Lisa Langseth tycker att det finns något att berätta – men känner i övrigt att hon just nu helst vill göra film.

– Det görs för många tv-serier där det känns som att man mera gått på ”det här är nåt publiken vill ha” än på att ha någonting bra att berätta.

Det här är hennes första filmfestivalbesök. Ida Engvoll vill gärna göra filmjobb utomlands, men känner inte att det här är rätt plats att leta efter sådana.

– Däremot har jag haft många intressanta samtal, både med journalister och andra. Det märks att det här är en festival där man verkligen bryr sig om film.

Gunnar Rehlin/TT

Fakta: Ida Engvoll

Ålder: 36 år.


ANNONS


Familj: Singel.

Bor: Stockholm.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller: ”Mig äger ingen”, ”Bron”, ”En man som heter Ove”, ”Rebecka Martinsson”, ”Bonusfamiljen”, ”Andra åket”, ”Tisdagsklubben”, ”Kärlek & anarki”.

Aktuell: ”Riket: Exodus” som får premiär på Viaplay i oktober.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.

👩‍🏫 Läromedelsaffär. Studentlitteratur köper Bonnierförlagen Lära, ett läromedelsförlag som i augusti såldes tillsammans med Clio till Egmontägda Lindhardt og Ringhof Uddanelse. Därmed stärks Studentlitteraturs position på skolmarknaden ytterligare.


Uppdateras under dagen …