Engvoll öppnar för tredje säsong av ”Kärlek och anarki”

Ida Engvoll lämnar dörren öppen för en tredje säsong av "Kärlek & anarki". Arkivbild: Claudio Bresciani / TT.

Det finns hopp om en tredje säsong av Netflix-succén ”Kärlek & anarki”, som skrivits och regisserats av Lisa Langseth. Det säger huvudrollsinnehavaren Ida Engvoll till TT.

– Lisa och jag vill skynda långsamt. Det får inte kännas som om man gör en fortsättning som självändamål. Det måste kännas att det finns någonting mer att berätta, säger hon.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss gärna genom att swisha ett bidrag.

Till filmfestivalen i Venedig har hon kommit tillsammans med en trio danska skådespelare för att tala om rollen i Lars von Triers tv-serie ”Riket: Exodus”. Den utgör avslutningen på den mix av parodi och skräck, som inleddes med de två tidigare säsongerna, som kom för 26 år sedan.

”Dålig” roll

Det var redan då tänkt att bli en tredje säsong, men Ernst-Hugo Järegårds död satte stopp för detta. Men nu är fortsättningen/avslutningen här. Ida Engvoll spelar en datahackare på Rigshospitalet i Köpenhamn. Lars von Trier gillade uppenbarligen att jobba med henne – på torsdagens presskonferens bad han om ursäkt för att han tycker att rollen Ida fick var för dålig, och att han hoppas få ge henne en bättre roll i framtiden.

När TT träffar henne för en intervju berättar hon om sina reaktioner på den danske regissörens uttalande.

– Jag blev verkligen oerhört smickrad och jag rodnade. Och jag hoppas verkligen att det blir fler möjligheter att arbeta med Lars.

Gör helst film

Hon har nyligen avslutat arbetet med den svenska filmen ”Sisters” och tänker nu ta en tids semester. Inget är bestämt efter det, ”det finns lite idéer, men inget som är klart”.

Men Ida Engvoll vill, som sagt, gärna göra en ny säsong av ”Kärlek & anarki” – om hon och Lisa Langseth tycker att det finns något att berätta – men känner i övrigt att hon just nu helst vill göra film.

– Det görs för många tv-serier där det känns som att man mera gått på ”det här är nåt publiken vill ha” än på att ha någonting bra att berätta.

Det här är hennes första filmfestivalbesök. Ida Engvoll vill gärna göra filmjobb utomlands, men känner inte att det här är rätt plats att leta efter sådana.

– Däremot har jag haft många intressanta samtal, både med journalister och andra. Det märks att det här är en festival där man verkligen bryr sig om film.

Gunnar Rehlin/TT

Fakta: Ida Engvoll

Ålder: 36 år.

Familj: Singel.

Bor: Stockholm.

Yrke: Skådespelare.

Tidigare roller: ”Mig äger ingen”, ”Bron”, ”En man som heter Ove”, ”Rebecka Martinsson”, ”Bonusfamiljen”, ”Andra åket”, ”Tisdagsklubben”, ”Kärlek & anarki”.

Aktuell: ”Riket: Exodus” som får premiär på Viaplay i oktober.

Jobbar du i bokbranschen? Läs Analysbrevet och prenumerera!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Gnistrande intelligent om kärlek och vänskap

Irländska Caroline O’Donoghue har jämförts med Sally Rooney och driver prisbelönta podden Sentimental Garbage. Hon skrev Kapitlet Rachel för att muntra upp sig själv under pandemin. Resultatet blev en roman som tagit henne en bra bit på vägen mot litterär stjärnstatus.