Ny litteraturfestival för unga vuxna i Stockholm

Sara Bergmark Elfgren (foto: Anna Drvnik), Niclas Christoffer (foto: Stefan Tell) och Lisa Bjärbo (foto: Gustav Gräll) är några av de medverkande författarna på litteraturfestivalen Kärlek x kamp.

Kärlek x kamp kallas den nya litteraturfestival för unga 14–25 år som äger rum 2–3 september på Lava, Kulturhuset i Stockholm.

Efter succén med barnboksfestivalen i samband med Stockholms bokhelg där flera av barnboksförlagen gick samman och skapade ett späckat program för de allra yngsta läsarna, har man nu tagit steget vidare och utvecklat ett event för en nästan vuxen publik, med förhoppningen att det ska bli årligt återkommande.

Under två dagar pågår ett program med författarintervjuer och panelsamtal med några av landets mest aktuella författare för unga vuxna. Medverkande är bland annat Sara Bergmark ElfgrenLisa Bjärbo, Johanna LindbäckSara OhlssonNora KhalilNiclas ChristofferSeluah AlsaatiJohanna Schreiber och Ida Ömalm Ronvall

Matilda Westerman kommer att hålla i ett föredrag om att rösta för allra första gången, varför det är så viktigt och hur det går till. Flera organisationer finns på plats för att berätta om sitt arbete med ungdomar. Det blir även öppen scen för den som vill läsa upp sina verk, och skrivarworkshop med Marie Augustsson, förläggare på Natur & Kultur, för den som vill komma igång med sitt skrivande.

Arrangörer är Lava i samarbete med Bonnier Carlsen, B. Wahlströms, En bok för alla, Gilla Böcker, Natur & Kultur och Rabén & Sjögren.

Eventet Kärlek x kamp äger rum den 2–3 september. Här finns programmet.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.