ANNONS

The New Yorker Festival har sålt över 20 000 digitala biljetter

Den som vill studera ett påkostat digitalt event kan snegla på The New Yorker Festival.

Årets upplaga av The New Yorker Festival (5-11 oktober) har redan sålt fler biljetter än tidigare år – trots eller tack vare det digitala formatet.

Att olika kulturfestivaler tvingas gå från fysiskt till digitalt är inget nytt. Förra året lockade The New Yorker Festival runt 20 000 besökare till ett 50-tal programpunkter under tre dagar. I år hade man redan i torsdags sålt fler digitala biljetter, även om arrangörerna inte vill uppge exakt hur många.

Det är Digiday som rapporterar om erfarenheterna från den digitala transformationen av evenemanget där man i år nöjt sig med 17 programpunkter eftersom de ansåg att alltför många sessioner skapar brus – trots att de sprids ut på sju dagar.

Man tar dock betalt för biljetterna, men det är billigare än förra årets fysiska upplaga. De billigaste biljetterna i år kostar 19 dollar jämfört med 49 till 79 dollar för biljetter till en enda programpunkt 2019. Två av veckans programpunkter var gratis, tack vare sponsorer.

ANNONS

Ungefär hälften av biljettförsäljningen kom från befintliga prenumeranter som fick 40 % rabatt.

Anthony Fauci lockade 5000

Det här låter ju imponerande från en svensk horisont. Men då gäller det att inse att det inte är ett lågbudgetprojekt. Författare som Margaret Atwood, Malcolm Gladwell och Yuval Noah Harari liksom komiker och skådespelare som Steve Martin, Jerry Seinfeld, Chris Rock, Maya Rudolph och Ethan Hawke.

Ett av de samtal som dragit mest publik var läkaren och immunologen Anthony Fauci. Enligt Digiday såldes över 5000 biljetter till den livestreamen i måndags.

Vissa delar av festivalen har dessutom haft hybridinslag för boende i New York som har kunnat beställa biljetter till ”Dining In with The New Yorker Festival”. Biljettköparna fick för 40 dollar en trerätters middag av prisbelönta kockar hemkörd och har därefter kunnat se ett livestreamat samtal mellan dem och tidningens matkritiker Hannah Goldfield. Biljetterna till dessa kvällar är slutsålda.

En stor skillnad jämfört med de tidigare fysiska eventen är att The New Yorker har sålt biljetter till besökare från samtliga 50 delstater i USA – och dessutom från 50 länder.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

Ungefär hälften av festivalens intäkter kommer traditionellt från biljetter och hälften från sponsorer.

Fotnot: The New Yorker är en amerikansk tidskrift utgiven av Condé Nast Publications med reportage, kritik, essäer, serier, dikter och fiktion, som ges ut med 47 nummer årligen. Tidningen gavs första gången ut den 17 februari 1925.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL