ANNONS

Den som vill studera ett påkostat digitalt event kan snegla på The New Yorker Festival.

The New Yorker Festival har sålt över 20 000 digitala biljetter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Årets upplaga av The New Yorker Festival (5-11 oktober) har redan sålt fler biljetter än tidigare år – trots eller tack vare det digitala formatet.

Att olika kulturfestivaler tvingas gå från fysiskt till digitalt är inget nytt. Förra året lockade The New Yorker Festival runt 20 000 besökare till ett 50-tal programpunkter under tre dagar. I år hade man redan i torsdags sålt fler digitala biljetter, även om arrangörerna inte vill uppge exakt hur många.


ANNONS


Det är Digiday som rapporterar om erfarenheterna från den digitala transformationen av evenemanget där man i år nöjt sig med 17 programpunkter eftersom de ansåg att alltför många sessioner skapar brus – trots att de sprids ut på sju dagar.


ANNONS


Man tar dock betalt för biljetterna, men det är billigare än förra årets fysiska upplaga. De billigaste biljetterna i år kostar 19 dollar jämfört med 49 till 79 dollar för biljetter till en enda programpunkt 2019. Två av veckans programpunkter var gratis, tack vare sponsorer.

Ungefär hälften av biljettförsäljningen kom från befintliga prenumeranter som fick 40 % rabatt.

Anthony Fauci lockade 5000

Det här låter ju imponerande från en svensk horisont. Men då gäller det att inse att det inte är ett lågbudgetprojekt. Författare som Margaret Atwood, Malcolm Gladwell och Yuval Noah Harari liksom komiker och skådespelare som Steve Martin, Jerry Seinfeld, Chris Rock, Maya Rudolph och Ethan Hawke.

Ett av de samtal som dragit mest publik var läkaren och immunologen Anthony Fauci. Enligt Digiday såldes över 5000 biljetter till den livestreamen i måndags.

Vissa delar av festivalen har dessutom haft hybridinslag för boende i New York som har kunnat beställa biljetter till ”Dining In with The New Yorker Festival”. Biljettköparna fick för 40 dollar en trerätters middag av prisbelönta kockar hemkörd och har därefter kunnat se ett livestreamat samtal mellan dem och tidningens matkritiker Hannah Goldfield. Biljetterna till dessa kvällar är slutsålda.

En stor skillnad jämfört med de tidigare fysiska eventen är att The New Yorker har sålt biljetter till besökare från samtliga 50 delstater i USA – och dessutom från 50 länder.

Ungefär hälften av festivalens intäkter kommer traditionellt från biljetter och hälften från sponsorer.

Fotnot: The New Yorker är en amerikansk tidskrift utgiven av Condé Nast Publications med reportage, kritik, essäer, serier, dikter och fiktion, som ges ut med 47 nummer årligen. Tidningen gavs första gången ut den 17 februari 1925.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Varför byggdes det aldrig någon järnväg till Sigtuna?

Det byggdes aldrig någon järnväg mellan Sigtuna och Ängsö – och våra industrisamhällen finns inte längre för de har ersatts av en global by.

Författaren Crister Mattsson bor sedan många år i Sigtuna och har skrivit om flera olika saker.  Även i denna bok har Sigtuna en central roll.

Att järnvägen passerade utanför staden innebar att staden inte utvecklades utan levde kvar i det förgångna. Här finns minnesmärken ända sedan medeltiden och vikingatiden.

Kommunikation har alltid varit den främsta drivkraften för samhällsutveckling,

– Numera lever vi alla i en global by. Den gamla byn har ersatts av den globala, säger han och tillägger:

– Boken är egentligen en filosofisk betraktelse över utvecklingen.

Crister Mattsson bor i Sigtuna. Han har bland annat skrivit böckerna En vägvisare i Sigtuna, och romanen, Det oväntade i Sigtuna.

(...) Läs hela artikeln »