Jessica Sjöblom debuterar med En lägenhet full av stjärnor

Foto: Alva och Agnes

Min mamma läste ofta högt för mig och mina syskon när vi var små. Hon öppnade upp nya världar fyllda av sagoväsen och spännande livsöden. Världar som jag allt sedan dess har gjort mitt bästa för att dela med mig av till min omgivning. Jag blev en sagosamlare och en bokmal av rang, som lika ofta bor i böckerna som utanför. Mina barn delar samma bokslukeri.

När min äldsta dotter föddes, föddes även idén till en egen bok. Jag skrev den under de första småbarnsåren, de stunder då hon sov. Den var tänkt att bara vara hennes berättelse. Men för två år sedan så förlorade jag hastigt min egen mamma i sviterna av cancer. Känslan av att vilja föra hennes högläsning vidare på nya sätt växte sig starkare.

Jag och barnen bestämde oss för att se om fler skulle vilja läsa vår berättelse högt, tyst eller mittemellan. Vi ville ge boken en chans att få äran att bläddras i av andra lässugna fingrar, eller att få lånas av någon förväntansfull sagojägare på ett bibliotek någonstans. Det vore ren magi!

En lägenhet full av stjärnor

En lägenhet full av stjärnor

När Alvas granne flyttar ut ur deras lägenhetshus börjar mystiska saker hända. Samma dag som Alva ska gå på jullov träffar hon en märklig flicka i källaren. Och när Alva nyfiket sneglar in genom grannens fönster blir frågorna fler och fler. Hon kan svära på att det var en riktig stjärnhimmel hon såg bakom persiennerna. Men det är väl knappast möjligt. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL