Lind & Co köper arabiskt bokförlag: Dar Al-Muna blir del av Storytel

Bokförläggaren Kristoffer Lind på bokförlaget Lind & Co. Arkivbild: Leif R Jansson/TT.

Lind & Co satsar på arabiska barnböcker och köper därför upp Dar Al-Muna, som är Nordens största arabiska bokförlag.

Dar Al-Muna, som grundades av Mona Henning 1984, har hittills gett ut 140 svenska titlar på arabiska. De flesta av dem är barnböcker av författare som Astrid Lindgren, Gunilla Bergström och Sven Nordqvist.

”Lind & Co ger sedan tidigare ut böcker på andra språk än svenska men genom köpet av Dar Al-Muna tar vi klivet ut i världen på riktigt”, säger grundaren och vd:n Kristoffer Lind i ett pressmeddelande.

Boktuggs analys

Dar Al-Muna omsatte förra året (2021) 7,75 Mkr och gjorde en vinst på drygt 5 Mkr. De senaste fem åren är den samlade vinsten (rörelseresultat) strax under 20 Mkr.

Lind & Co ägs sedan förra året till 70 procent av Storytelkoncernen och det är intressant att förvärvet görs via Lind & Co. Däremot är det logiskt eftersom Storytel sedan tidigare satsat på det arabiska språkområdet och bland annat köpt en svenskgrundad arabisk ljudbokstjänst.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL