23 juli 2022

Utgivningar idag: Ingenting att rapportera från Bokinfo. Men det är ju lördag.

🎂 Födelsedagar: Norske författaren Alf Prøysen (1914-1970) var född den 23 juli och är kanske mest känd för sina barnböcker, exempelvis Teskedsgumman och den gömda skatten och Killingen som kunde räkna till tio. En helt annan typ av böcker skrev Raymond Chandler (1888-1959) – hårdkokta deckare med privatdetektiven Philip Marlowe. Debuterade 1939 med Den stora sömnen. Skrev även noveller och filmmanus. Science fiction-författaren Gardner Dozois (1947-2018) var också redaktör för Asimov’s Science Fiction magazine (1984–2004) men även för antologier som The Book of Magic (med noveller av George R. R. Martin och Scott Lynch mfl).

🌭 Varmkorvens dag firas den 23 juli och man kan förstås diskutera ifall det bara omfattar den klassiska kokta korv som serveras vid olika evenemang. Det finns dock inte så mycket boktips (även om vi hittar boken Hej varmkorv! av Lily Murray) så vi breddar det till korv. Då har vi verk som Den svenska korvresan : berättelser om ett mathantverk som förenar av Jan Scherman och Korvboken : hjälpreda och kulturhistoria av Anders Björklund och och Karl-Olov Arnstberg.



📙 Dyr bok. Ett exemplar av William Shakespeares First Folio har sålts på auktion i New York. Priset blev 2,4 miljoner dollar, motsvarande cirka 24,5 miljoner svenska kronor, rapporterar BBC.

redaktion@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter