Lars Rambe, vd Hoi Förlag. Foto: Conny Palmkvist.

Dogge Doggelito skriver tvåboksavtal med Hoi och investerar i förlaget

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Hoi Publishing ska ge ut självbiografi och konstnärsbok av Dogge Doggelito, som även väljer att köpa aktier i förlaget.

Hoi Publishing har kommit överens med Dogge Doggelito om ett tvåboksavtal avseende både en självbiografi om artisten Dogge under 40 år och en bok fokuserad på hans konstnärskap och hans uppskattade målningar. Samtidigt väljer Dogge att gå in och teckna sig för aktier i Hoi Publishings pågående teckningserbjudande. Värdet på samarbetet bedömer Hoi uppgår till minst en miljon kronor.


ANNONS


– Att Dogge Doggelito väljer oss som sitt bokförlag och samtidigt investerar i Hoi Publishing är en stark indikation på att vi gör detta rätt – vi har en beprövad och uppskattad affärsmodell som skapar en unik community där författarna också blir en del av vårt DNA. När vi nu snart blir noterade på NGM Nordic SME drivs vi av samma grundidé och bjuder in privatpersoner, företag och andra investerare att vara en del av vår fortsatta resa och engagera sig i kulturell verksamhet på ett både roligt och modernt sätt, säger Lars Rambe, VD Hoi Publishing.

Dogge Doggelito gav den svenska förortsrappen en plats i svenska musikvärlden med hiphop-bandet Latin Kings och skivan ”Välkommen till förorten”. Idag är Dogge en folkkär artist som få inte känner till och han har en 40-årig multikarriär att blicka tillbaka på. 

Hans nya självbiografi är planerad att släppas i maj 2023 och innehållet fokuserar på alla differentierade möten och sammanhang Dogge befunnit sig i. Det är kontexter och kontraster som alla rymmer en historia och en berättelse värd att läsa och Dogges liv ger oss en inblick i den svenska musikaliska arenan över tid. Hans konstnärsbok illustrerar därtill en annan mycket spännande sida av honom.

– Jag valde Hoi Publishing som mitt bokförlag just för att de har en nära och kreativ relation med sina författare och jag vill vara en del av ett större sammanhang. Dessutom vill jag gärna inspirera kommande generationer att både läsa och berätta sin historia med egna ord. Det viktiga för mig är att tro på sitt eget skapande och kreativitet och få förmågan att sätta den på pränt. Här tror jag mycket på Hoi och känner att vi kommer kunna arbeta bra tillsammans, säger Dogge Doggelito.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.