Dogge Doggelito skriver tvåboksavtal med Hoi och investerar i förlaget

Lars Rambe, vd Hoi Förlag. Foto: Conny Palmkvist.

Hoi Publishing ska ge ut självbiografi och konstnärsbok av Dogge Doggelito, som även väljer att köpa aktier i förlaget.

Hoi Publishing har kommit överens med Dogge Doggelito om ett tvåboksavtal avseende både en självbiografi om artisten Dogge under 40 år och en bok fokuserad på hans konstnärskap och hans uppskattade målningar. Samtidigt väljer Dogge att gå in och teckna sig för aktier i Hoi Publishings pågående teckningserbjudande. Värdet på samarbetet bedömer Hoi uppgår till minst en miljon kronor.

– Att Dogge Doggelito väljer oss som sitt bokförlag och samtidigt investerar i Hoi Publishing är en stark indikation på att vi gör detta rätt – vi har en beprövad och uppskattad affärsmodell som skapar en unik community där författarna också blir en del av vårt DNA. När vi nu snart blir noterade på NGM Nordic SME drivs vi av samma grundidé och bjuder in privatpersoner, företag och andra investerare att vara en del av vår fortsatta resa och engagera sig i kulturell verksamhet på ett både roligt och modernt sätt, säger Lars Rambe, VD Hoi Publishing.

Dogge Doggelito gav den svenska förortsrappen en plats i svenska musikvärlden med hiphop-bandet Latin Kings och skivan ”Välkommen till förorten”. Idag är Dogge en folkkär artist som få inte känner till och han har en 40-årig multikarriär att blicka tillbaka på. 

Hans nya självbiografi är planerad att släppas i maj 2023 och innehållet fokuserar på alla differentierade möten och sammanhang Dogge befunnit sig i. Det är kontexter och kontraster som alla rymmer en historia och en berättelse värd att läsa och Dogges liv ger oss en inblick i den svenska musikaliska arenan över tid. Hans konstnärsbok illustrerar därtill en annan mycket spännande sida av honom.

– Jag valde Hoi Publishing som mitt bokförlag just för att de har en nära och kreativ relation med sina författare och jag vill vara en del av ett större sammanhang. Dessutom vill jag gärna inspirera kommande generationer att både läsa och berätta sin historia med egna ord. Det viktiga för mig är att tro på sitt eget skapande och kreativitet och få förmågan att sätta den på pränt. Här tror jag mycket på Hoi och känner att vi kommer kunna arbeta bra tillsammans, säger Dogge Doggelito.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL