Hoi rekryterar Maria Suneson som marknadschef

Maria Suneson. Foto: Privat

Maria Suneson blir nordisk marknadschef på Hoi Publishing och kommer att ansvara för att bygga, utveckla och leda marknadsavdelningarna i Sverige och Danmark.

Maria Suneson har tidigare arbetat som marknads- och kommunikationschef på SOS Barnbyar och på Sveriges Paralympiska kommitté. Hon har även varit PR- och kommunikationschef på Santander Consumer Bank AS samt drivit egen PR-byrå. 

I sin nya roll på Hoi Publishing kommer Maria ansvara för att bygga, utveckla och leda marknadsavdelningarna i Sverige och Danmark. I rollen ligger också att tillsammans med övriga i ledningsgruppen stötta VD i strategiska frågor såsom profilering på nya marknader och utveckling av förlagets imprints i Sverige och utomlands. 

Maria kommer även i egenskap av kommunikatör hantera investerarfrågor när Hoi blir ett börsnoterat bolag. Tjänsten tillträds 15 augusti.

– Jag ser mycket fram emot att vara en del av Hois spännande expansionsresa. Jag tror bokbranschen behöver förnya sig och möta framtidens läsare och författare på andra sätt än de traditionella och här är Hoi banbrytande både i sin affärsmodell och genom att nu notera Hoi Publishing på börsen, säger Maria Suneson, tillträdande nordisk marknadschef, Hoi Publishing.

– Det gläder mig mycket att få välkomna Maria till förlaget. Hon blir ett starkt tillskott till teamet och jag vet att hon har mycket att bidra med i den fortsatta utvecklingen av verksamheten, säger Lars Rambe, VD för Hoi Publishing.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL