På fredag ska Boktorg i Linköping sätta litteraturen i centrum

Johan Hagesund i S:t Larsparken där Boktorg arrangeras. Bild: Monika Gustafsson

På klämfredagen 27 maj är det dags för Boktorg i Linköping. Vid drygt 50 torgstånd kommer författare och förlag, såväl regionala som utifrån, att presentera sig och sina böcker.

Nu får det omtyckta evenemanget Bokgatan från 2019 äntligen en uppföljare. I år kallas det Boktorg och äger rum i samband med kulturveckan i Linköping. Konceptet är detsamma, det blir torgstånd i S:t Larsparken, på Melins torg och på delar av Ågatan.

– Det var uppskattat, kul och fungerade bra. Samtidigt som det var en möjlighet till exponering mot kunder var det också en chans till nätverkande och mingel för branschen, säger Johan Hagesund på Kulturföreningen Tellus som tillsammans med Linköpings kommun arrangerar evenemanget.

Förutom utställande förlag och författare ska det anordnas en bokloppis – och en fiskdamm för såväl stora som små besökare. Kulturveckans fredag har ett litteraturtema. Utöver Boktorg kommer det att vara final i tävlingen om Linköpings bästa poet 2022 och ett samtal mellan Johan Hagesund och Linköpings kommuns fristadsförfattare Mahsa Melekmarzban från Iran.

Årets kulturvecka är den första som arrangeras i Linköping och antalet besökare är svårt att uppskatta.

– Fredagen är ju en klämdag, så vi får se om Linköpingsborna åker till sina sommarställen eller kommer till oss, säger Johan Hagesund.

Intresset för att ställa ut har varit stort, så stort att Johan Hagesund har upprättat en reservlista med förlag och författare redo att ta sig an ett eventuellt återbud. Först och främst har inriktningen varit på lokala och regionala utställare, men även mer långresta deltagare finns representerade.

Mer information och program finns på Kulturföreningen Tellus hemsida.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL