Johan Hagesund i S:t Larsparken där Boktorg arrangeras. Bild: Monika Gustafsson

På fredag ska Boktorg i Linköping sätta litteraturen i centrum

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

På klämfredagen 27 maj är det dags för Boktorg i Linköping. Vid drygt 50 torgstånd kommer författare och förlag, såväl regionala som utifrån, att presentera sig och sina böcker.

Nu får det omtyckta evenemanget Bokgatan från 2019 äntligen en uppföljare. I år kallas det Boktorg och äger rum i samband med kulturveckan i Linköping. Konceptet är detsamma, det blir torgstånd i S:t Larsparken, på Melins torg och på delar av Ågatan.

– Det var uppskattat, kul och fungerade bra. Samtidigt som det var en möjlighet till exponering mot kunder var det också en chans till nätverkande och mingel för branschen, säger Johan Hagesund på Kulturföreningen Tellus som tillsammans med Linköpings kommun arrangerar evenemanget.

Förutom utställande förlag och författare ska det anordnas en bokloppis – och en fiskdamm för såväl stora som små besökare. Kulturveckans fredag har ett litteraturtema. Utöver Boktorg kommer det att vara final i tävlingen om Linköpings bästa poet 2022 och ett samtal mellan Johan Hagesund och Linköpings kommuns fristadsförfattare Mahsa Melekmarzban från Iran.

Årets kulturvecka är den första som arrangeras i Linköping och antalet besökare är svårt att uppskatta.

– Fredagen är ju en klämdag, så vi får se om Linköpingsborna åker till sina sommarställen eller kommer till oss, säger Johan Hagesund.

Intresset för att ställa ut har varit stort, så stort att Johan Hagesund har upprättat en reservlista med förlag och författare redo att ta sig an ett eventuellt återbud. Först och främst har inriktningen varit på lokala och regionala utställare, men även mer långresta deltagare finns representerade.

Mer information och program finns på Kulturföreningen Tellus hemsida.

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.