Dubbla romaner från Cormac McCarthy – på svenska våren 2023

Författaren Cormac McCarthy. Foto: Evan Agostini/AP/TT

Den amerikanske författaren Cormac McCarthy blir dubbelt aktuell i höst med två nya romaner. De ges ut i en bok på svenska våren 2023.

88-åringen, som ofta nämns i Nobelprissammanhang, släpper två romaner inom loppet av en månad i USA. Enligt The New York Times bildar böckerna historien om två syskon vars far var med och utvecklade atombomben.

I slutet av oktober kommer ”The passenger” – i förlaget Alfred A Knopfs ord ”en roman om moral och vetenskap” – och månaden senare följs den av ”Stella Maris”, en bakgrundsberättelse till samma historia, som utspelas åtta år tidigare.

Romanerna blir författarens första sedan den postapokalyptiska Vägen 2006. McCarthy är annars mest känd för moderna västernskildringar som No country for old men och Blodets meridian. Hans senaste bok på svenska var Guds barn som kom ut 2015, en bok som skrevs redan 1973.

Uppdatering av Boktugg: Albert Bonniers förlag meddelar att de två syskonromanerna Passageraren och Stella Maris kommer att ges ut i en volym våren 2023 i översättning av Niclas Hval.

Text: TT/Boktugg

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,