Hyllad Cormac McCarthy-roman blir film

Författaren Cormac McCarthy och regissören John Hillcoat. Arkivbild: Evan Agostini/AP/TT.

Den amerikanske författaren Cormac McCarthys roman ”Blodets meridian” ska bli till film, skriver Deadline.

I registolen sitter australiske John Hillcoat, som även regisserade filmatiseringen av McCarthys dystopiska bästsäljare Vägen med Viggo Mortensen 2009.

Blodets meridian, en mörk och våldsam historia som utspelas i vilda västern, gavs ut 1985 och anses av många som McCarthys bästa roman. Flera misslyckade försök att göra film baserad på den har gjorts tidigare, med namn som Ridley Scott, Russell Crowe och James Franco knutna till projekten.

Cormac McCarthy har också skrivit No country for old men, som bröderna Ethan och Joel Cohen gjorde film av 2007.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.