Pottermore och Storytel tar fram ljudböcker av Hogwarts Library på flera språk

De tre fristående Harry Potter-berättelserna i serien Hogwarts Library blir ljudböcker på bland annat svenska. Foto: Pottermore/Storytel

Harry Potter-serien Hogwarts Library kommer att översättas till flera språk och distribueras som ljudböcker i ett samarbete mellan Storytel och Pottermore.

Storytel har sedan 2016 samarbetat med Pottermore för att distribuera JK Rowlings Harry Potter-serie till abonnenter över hela världen. Nu tar Storytel och Pottermore nästa steg tillsammans, genom att ta fram Hogwarts Library som ljudböcker. Produktionerna kommer att släppas på tio olika språk, mellan 2023 och 2024: holländska, koreanska, bulgariska, turkiska, danska, polska, svenska, finska, ryska och brasiliansk portugisiska.

– Jag är överlycklig över att Storytel och Pottermore kan tillkännage den här fantastiska nyheten. Harry Potter-serien är otroligt populär i alla länder där vi har introducerat den. Planen att erbjuda Storytels stora publik dessa berättelser är helt i linje med vår strategi att vara den bästa aktören på ljudboksmarknaden, säger Mari Wärri, Head of Global Content Acquisition på Storytel.

Hogwarts Library ska produceras och distribueras över världen under de närmaste tre åren och kommer att finnas exklusivt hos Storytel det första året på varje ny marknad. De tre titlarna är skrivna av JK Rowling och utformade som egna historier inom Harry Potter-världen.

Samlingen Hogwarts Library

Fantastic Beasts and Where to Find Them
Att ta sig igenom Newts berömda lärobok innebär en upptäcktsresa jorden runt, bestående av möten med en mängd olika varelser, som han gjort till sitt livsuppdrag att studera och närma sig. Vissa vidunder är bekanta för dem som känner till Wizarding World: som Hippogriff, Niffler, Hungarian Horntail … Medan andra kommer att överraska även den mest ivriga amatör-magi-zoolog.

Quidditch Through the Ages
Vet du varför en Quidditch-match en gång i tiden enbart var en uppgift för de allra modigaste häxorna och trollkarlarna? Eller hur man skiljer en Transylvanian Tackle från en Woollongong Shimmy? I den här informativa och extremt populära berättelsen avslöjar Kennilworthy Whisp såväl de vågade höjdpunkterna som de farliga passagerna inom det härliga Quidditch-spelet.

The Tales of Beedle the Bard
I Babbitty Rabbitty and her Cackling Stump får lyssnarna först höra om en dåraktig kung och en busig tvätterska. Därefter kommer den mest ikoniska av alla Beedles berättelser: The Tales of the Three Brothers, som även förekommer i Harry Potter and the Deathly Hallows. Genom att varje saga ackompanjeras av kloka och originella anteckningar av Albus Dumbledore får lyssnarna uppleva sagorna från Wizarding World på ett sätt som de aldrig hört dem förut.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Andra utgåvor av Hogwartsbiblioteket på svenska

Quidditch genom tiderna

Quidditch genom tiderna

  • Förlag: Rabén & Sjögren
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2020-10-06
  • ISBN: 9789129725957
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL