Louise Engström vinnare i novelltävlingen Valentine Crime 2022

Författare Louise Engström
Författaren Louise Engström. Foto: Charlotte Engström.

Det blev Louise Engström som vann årets upplaga av novelltävlingen Valentine Crime med sin novell Synd – i kärlekens namn. Den har nu släppts som ljudnovell.

– Det är som vanligt roligt att inspirera till kreativitet med det här lite annorlunda formatet, säger Jonas Frid, grundare och VD på Betareader i ett pressmeddelande.

Hösten 2021 utlyste A Nice Noise och BetaReader.io åter novelltävlingen Valentine Crime, en annorlunda tävling där läsarna och BetaReader-plattformen hjälper till att sålla fram finalisterna. Nu är vinnarna utsedda.

Louise Engström står som vinnare av förstapriset för sin novell Synd – i kärlekens namn. Vinnaren av novelltävlingen får, utöver en prissumma på 4000 kr, sitt bidrag professionellt redigerat, producerat och utgivet som ljudbok via A Nice Noise. E-boken är utgiven av BetaReader Sweden AB.

Vad tänkte du när du fick veta att du vunnit?
– Jag blev jätteglad! I appen BetaReader hade jag sett att flera av läsarna gav fina omdömen på min text, men jag hade aldrig kunnat tro att jag skulle vinna! Jag har skrivit i många år men egentligen aldrig vågat skicka in till tävlingar eller förlag. Att vinna Valentine Crime-tävlingen gav mig en enormt välbehövlig push framåt”, säger Louise Engström.

Louise Engström har skrivit sedan barnsben och är utbildad vid Biskops Arnös författarskola, har en fil. kand i filmvetenskap och en examen i tv-produktion från London. Louise har backpackat jorden runt, läst in många texter och bor idag med sina barn i Stockholm.

Synd i kärlekens namn är en berättelse om att leva i fruktan och hur långt en människa är beredd att gå för att kunna börja om på nytt. Är en synd verkligen en synd om den sker för en god sak? Om den sker i kärlekens namn?

Novellen har lästs in av Anna Godenius.

Juryns motivering: ”Författaren leder oss skickligt genom en kuslig berättelse. För varje pusselbit vi får från prästen Lenas förflutna törstar vi efter mer för att förstå hennes djupa fruktan, som sakta men säkert blir vår egen.”

I tävlingsjuryn satt: Marita Brännvall (lektör, skrivcoach och redaktör), Mikaela Skantz (lektör och skrivcoach), Anna von Scheele (grundare, förläggare och VD, A Nice Noise) samt Jonas Frid (grundare och VD, BetaReader.io).

Novellen finns på bland annat Nextory, StorytelBookbeat och som fysisk ljudbok där böcker säljs på nätet.

De nominerade bidragen

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

  • Synd i kärlekens namn av Louise Engström – vinnare (4000 kr + ljud- och ebokspublicering)
  • Guilt trip av Charlotta Dahlstedt fd Söderlund – delad andraplats (feedback + författarsamtal med professionell lektör)
  • Valentina av Katrin – delad andraplats (feedback + författarsamtal med professionell lektör)
  • Bakom masken av Ashley Queckfeldt
  • Halvmånens skärva mot min kind av Mikaela Andersson
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL