Donald Trump toalett bok
Dåvarande president Donald Trump i Ovala rummet i Vita huset i december 2020. Arkivbild: Patrick Semansky/AP/TT.

Uppgifter i ny bok: Dokument proppade igen Trumps toalett

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

En toalett i Vita huset proppade igen efter försök att spola ner dokument under president Donald Trumps tid vid makten, avslöjas i en ny bok rapporterar nyhetssajten Axios.

Skribenten är den kända New York Times-journalisten Maggie Haberman. Enligt hennes bok Confidence Man upptäckte personal i Vita huset då och då pappersbuntar som täppte till en toalett. Personalen misstänkte att Trump själv hade spolat ner papper, står det i boken som Axios förhandsläst; den släpps den 4 oktober.

Trump utreds redan för att ha undanröjt 15 lådor med Vita huset-dokument till sitt residens i Florida. Nationalarkivet, som har behörigheten att bevara att presidenters dokument, hävdar att Trump hade för vana att riva sönder dokument, varav en del har kunnat återställas.

Haberman har bevakat Trump i ett årtionde och har som ingen annan journalist tillgång till ex-presidentens inre cirkel.

I ett uttalande förnekar Trump att han skulle ha brutit mot några lagar vad gäller arkivering av presidentdokument: ”Tillika en annan falsk historia, att jag spolade ner dokument på en toalett i Vita huset. Det är kategoriskt osant och helt påhittat av en reporter som söker publicitet för en mestadels fiktiv bok.”

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.