Lena Philipsson skriver självbiografi – med titelkrock

Lena Philipsson självbiografi
Lena Philipsson ger ut sin självbiografi våren 2022. Foto: Magnus Ragnvid.

Lena Philipsson debuterar som författare med sin självbiografi ”I händelse av min död” som släpps i maj 2022. Men 2019 kom en annan bok med samma titel.

– Den här boken handlar om mig själv och om vem jag är och hur jag tänker. Jag har ju alltid varit väldigt privat av mig, ja, rentav hemlig, och det här är ett sätt att dra undan förlåten och bjuda in läsaren till min hjärna, säger Lena Philipsson i ett pressmeddelande.

Under hela sin karriär har Lena Philipsson varit känd för att ha full kontroll över den kreativa processen i allt från kläder till scenframträdandet. När hon nu skriver en bok om sig själv och sitt liv är det helt på hennes egna villkor. Hon har även gjort illustrationen till omslaget.

– Idén till boken fick jag redan för några år sedan. Men det var först 2021 som jag plötsligt var mogen att försöka förvandla min idé till verklighet. Jag bestämde mig för att boka in ett möte med ett bokförlag, säger Lena Philipsson.

I händelse av min död ges ut av Norstedts 12 maj men redan nu är lanseringskampanjen igång med förhandsbeställning av signerade exemplar via nätbokhandeln Adlibris.

Boktuggs fotnot: För drygt två och ett halvt år sedan, i augusti 2019, släpptes boken I händelse av min död av journalisterna Kerstin Weigl och Kristina Edblom på Natur & Kultur. Den är senare utgiven även som ljudbok och pocket. En liten titelkrock?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL