Ny roman av Michel Houellebecq kommer på svenska i höst

Michel Houellebecqs romaner väcker ofta både kritik och beundran. Arkivbild: Martin Meissner/AP/TT.

Albert Bonniers förlag ger i höst ut den franske författaren Michel Houellebecqs nya roman Förinta på svenska.

Romanen Förinta (”Anéantir”) är liksom Houellebecqs omtalade roman Underkastelse (2015) en framtidsskildring. ”Förinta” utspelar sig mellan 2026 och 2027 i ett krisande Frankrike som snart ska gå till val. Romanens huvudperson, Paul Raison, är rådgivare till ekonomi- och finansministern. Samtidigt som valet närmar sig inträffar en rad besynnerliga och högst förfinade cyberattacker. Bland annat läggs en video ut på nätet som visar en virtuell halshuggning av ministern.

Förinta har väckt stor uppmärksamhet världen över, vilket brukar vara regel snarare än undantag när det gäller ett nytt verk av den inte helt okontroversielle Houellebecq. Romanen publiceras på svenska i oktober och är översatt av Sara Gordan.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.