Michel Houellebecqs romaner väcker ofta både kritik och beundran. Arkivbild: Martin Meissner/AP/TT.

Ny roman av Michel Houellebecq kommer på svenska i höst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Albert Bonniers förlag ger i höst ut den franske författaren Michel Houellebecqs nya roman Förinta på svenska.

Romanen Förinta (”Anéantir”) är liksom Houellebecqs omtalade roman Underkastelse (2015) en framtidsskildring. ”Förinta” utspelar sig mellan 2026 och 2027 i ett krisande Frankrike som snart ska gå till val. Romanens huvudperson, Paul Raison, är rådgivare till ekonomi- och finansministern. Samtidigt som valet närmar sig inträffar en rad besynnerliga och högst förfinade cyberattacker. Bland annat läggs en video ut på nätet som visar en virtuell halshuggning av ministern.

Förinta har väckt stor uppmärksamhet världen över, vilket brukar vara regel snarare än undantag när det gäller ett nytt verk av den inte helt okontroversielle Houellebecq. Romanen publiceras på svenska i oktober och är översatt av Sara Gordan.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.