Michel Houellebecq: Världen blir samma men sämre

Michel Houellebecq. Arkivbild: Martin Meissner/AP/TT.

Den kontroversielle franske författaren Michel Houellebecq har uttalat sig om en värld bortom pandemins grepp. Prognosen: Den kommer vara likadan – fast sämre.

– Jag tror inte ett dugg på påståendena att ”ingenting kommer att vara sig likt”. Vi kommer inte att att vakna upp i en ny värld. Det kommer att vara samma visa, bara lite sämre, säger Houellebecq i en essä i fransk radio.

– Sättet på vilket den här epidemin har utvecklat sig är anmärkningsvärt normalt.

Författaren som slog igenom med romanen ”Elementarpartiklarna” 1998 kallar covid-19 ”ett banalt virus”.

– Det har inga försonande drag. Det är inte ens sexuellt överförbart.

Houellebecq varnar för att självisoleringen och arbetet hemifrån som har blivit praxis kommer att påskynda en teknisk utveckling som för människor längre ifrån varandra.

– Det är en god ursäkt för att slå ännu en spik i kistan för mellanmänskliga relationer.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.