Stephanie Johansson vinner Hela Sverige bakar 2021 – här är hennes bok

Stephanie Johansson från Halland tog hem segern i årets säsong av Hela Sverige bakar. Därmed får hon ge ut sin kokbok Den som väntar på något gott .

Det blev Stephanie Johansson från Halland som tog hem segern i årets säsong av Hela Sverige bakar och släpper nu sin bok Den som väntar på något gott på Bonnier Fakta.

– Jag hoppas med den här boken kunna sprida ett lugn kring bakningen och att fler vågar tänka på råvaran som fokus och inte nödvändigtvis en idé om hur slutresultatet ska se ut. Att våga känna in, tänka efter och jobba utifrån hjärtat. För mig är det genuina så viktigt och det hoppas jag läsaren kan känna av i min bok, säger Stephanie Johansson, vinnare av Hela Sverige bakar 2021.

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Så varför inte dra ner på jästen, sätta en surdeg eller förbereda en paj? Smakerna sitter i tiden och omsorgen vi lägger ner. Att planera sin bakning ger inte fler timmar i köket men ro i själen, menar Stephanie Johansson. Så ta ett djupt andetag och koppla av medan degen jäser, så blir njutningen desto större när bullar, bröd, tårtor och andra bakverk dukas fram.

Stephanie Johansson är 29 år och bor på en gård i Halland tillsammans med sin man Fredrik och deras två barn. Hon älskar att bo på landet och det finns ingenting som ger henne sådan energi som naturen, skogen och vattnet. Att gå ut och känna skogens dofter eller bada i en iskall vik får henne att fokusera och ladda om, vilket gör att hon ser bakningen som en hyllning till naturen.

Stephanie hoppas att hon ska kunna få fler att få upp ögonen för ekologiska råvaror i säsong och inse vikten av att ta hand om vårt jordklot, vår kropp och vår själ.

En del av vinsten i Hela Sverige bakar är möjligheten att ge ut en egen kokbok, eller ska vi säga bakbok? Den som väntar på något gott utkommer på Bonnier Fakta imorgon den 9 december 2021.

Som vanligt har förstås boken varit klar en tid, men titel och vinnarens namn fick förstås inte avslöjas förrän efter att tv-programmet sänts. Faktum är att böckerna bör vara på väg ut (eller kanske redan anlänt till) bokhandlare runtom i landet. Vi skrev om utmaningarna bakom vinnarboken från Hela Sverige bakar för några år sedan.

Faktarutan nedan kommer därför att uppdateras under kvällen när vår databas synkats och förlaget lagt in mer uppgifter om boken som rätt titel och omslag.

Tidigare vinnare av Hela Sverige bakar – och deras böcker

Årets bok av Hela Sverige Bakar-vinnaren 2021

Den som väntar på något gott ...

Den som väntar på något gott ...
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Fakta
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor86
Vikt457 gr
Utgiven2021-12-09
SABQcae
ISBN 9789178873531

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! Så varför inte dra ner på jästen, sätta en surdeg eller förbereda en paj?Smakerna sitter i tiden och omsorgen vi lägger ner. Att planera sin bakning ger inte fler timmar i köket, men ro i själen. Så ta ett djupt andetag och koppla av medan degen jäser, så blir njutningen desto större när bullar, bröd, tårtor och andra bakverk dukas fram.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL