ANNONS

Vinnaren av Hela Sverige Bakar 2018 – Linn Utbult släpper bakbok

Vinnaren av 2018 års Hela Sverige bakar fick förutom äran ett bakbokskontrakt med Bonnier Fakta. Samma dag som finalen sändes i tv släpptes bakboken Salt som socker.

Vinnaren av Hela Sverige Bakar 2018 blev Linn Utbult och precis som vanligt har hon fått göra en bakbok som släpps dagen efter att finalprogrammet sänts på tv.

Vinnaren av Hela Sverige Bakar 2018 heter alltså Linn Utbult och är en 37-årig bakfantast och kafferostare från Öckerö utanför Göteborg. Linns bakning, såväl som vinnarbok Salt som socker, präglas av en kärlek till hållbara råvaror, nytänkande kombinationer och lekfull prestigelöshet, skriver förlaget Bonnier Fakta i ett pressmeddelande.

Det blev Linn Utbult från Öckerö som tog hem vinsten i Hela Sverige Bakar 2018. Med envishet, god planering och imponerande kreativitet levererade hon innovativa bakverk varje vecka – och står nu som segrande hemmabagare. Vinnarboken Salt som socker är en härlig samling bakverk, innehållande både godbitar från Hela Sverige Bakar-säsongen och klassiker från Linns barndom. Ledorden för hennes bakning kan bland annat sammanfattas i hållbara råvaror, tydlig planering och mod att gå ifrån grundreceptet.

– Jag fegar aldrig, jag misslyckas ofta, men jag slutar inte för det. Många gånger uppkommer nya spännande smaker och idéer just i misslyckandet, säger den lyckliga vinnaren i pressmeddelandet.

I finalavsnittet tävlade hon mot Anna-Karin Eriksson och Sara Bley. Avgörande blev den tekniska tävlingen. Trion fick göra femton petit-fourer (minibakelser) med tre olika fyllningar. Något som egentligen inte var Linns favoritmoment att baka i form, men hennes bakelser föll juryn i smaken som innovativa med smaker som sticker ut. Det gav seger och bakbokskontrakt. En bok som alltså producerats i hemlighet.

Boktugg har tidigare berättat om den processen och hemlighetsmakeriet bakom att göra en kokbok (eller i detta fall bakbok) under flera månader och samtidigt hålla resultatet i tävlingen – och vinnaren – hemlig för tv-tittare och andra nyfikna.

Salt som socker

Salt som socker
Författare
Medverkande
Förlag Bonnier Fakta
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor102
Vikt511 gr
Utgiven2018-12-19
SABQcae
ISBN 9789174249408

Jag måste baka, jag älskar att baka och jag mår bra av att baka. Nyfikenheten i mig letar fram nya smakkombinationer där sött möter salt, där krämigt möter krispigt. Jag fegar aldrig i köket, misslyckas ibland, men det blir så mycket roligare så!

I den här boken hittar du recept som morotstårta med picklad fänkål, sega miniflorentiner med popcorn, kokos och jordnötter, och härliga dessertpizzor med extra allt. Och självklart får du receptet på den omtalade finaltårtan.

Jag hoppas att den här boken kommer att inspirera dig till att vilja baka och våga testa nya oväntade ingredienser och recept. Så äg din plats, våga gå loss, tillåt dig att misslyckas och bara kör!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL