Tove Alsterdal tv-serie
Författaren Tove Alsterdal har gjort succé med sin nya bokserie - kanske blir den också tv-serie. Foto: Annika Marklund.

Ådalen-serie av Tove Alsterdal kan bli tv-serie av John Wells

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Prisbelönta Rotvälta var första boken i en ny serie av Tove Alsterdal. Nu har John Wells Production köpt en option på att förvandla Ådalen-serien till en tv-serie.

– Vi läser många deckare och thrillers som vi överväger att filmatisera, men kombinationen av Alsterdals utsökta skrivande och sofistikerade vändningar gjorde att We Know You Remember (Rotvälta) stod ut för oss. Vetskapen om att det kommer fler böcker i den här serien är otroligt spännande för oss som producenter och vi älskar tanken på en långsiktig relation med våra karaktärer, säger Erin Jontow som är exekutiv producent tillsammans med John Wells själv, till Deadline.


ANNONS


Ahlander Agency har alltså sålt optionsrätten till John Wells Production som bland annat står bakom dramaserien Maid som blivit en tittarsuccé på Netflix. Även den är baserad på en bok, som Boktugg tidigare berättat, av Stephanie Land: Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive.

Tove Alsterdal inledde med Rotvälta en ny serie som på svenska heter Ådalen-serien men på engelska fått namnet The High Coast. I höstas kom andra boken, Slukhål och det ska bli minst en bok till i serien. Första boken hyllades och vann både Årets kriminalroman i Sverige 2020 och Glasnyckeln för bästa kriminalroman i Norden.

ANNONS

John Wells har vunnit sex Emmy Awards, flera andra stora priser och varit nominerad till ytterligare 25, främst för sina insatser med Vita huset (West Wing) och Cityakuten (ER).

– Jag är enormt glad över att jobba med John Wells Productions, särskilt som Vita huset är min personliga favorit bland tv-serier genom tiderna. John Wells står för kvalitet, nyskapande tv-produktion och jag känner mig trygg i att Ådalen-serien, min hjältinna Eira Sjödin och det unika naturliga landskap som ligger så nära mitt hjärta befinner sig i goda händer, säger Tove Alsterdal till Deadline.

Tove Alsterdal själv står som ”co-executive producer” (något som författare rekommenderas för att få bättre betalt om filmen/tv-serien går bra) men som vanligt kan man aldrig veta om projektet faktiskt blir av i slutändan.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL