Hört & läst 5 november 2021

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

🦘 DownUnder. Nu lanseras Kobo Plus i Australien och Nya Zeeland med 580 000 titlar. Precis som i Kanada, Nederländerna, Belgien och Portugal en prenumerationstjänst med obegränsad läsning av eböcker för 13,99 dollar (australiensiska, motsvarande ca 88 kr) i månaden. Verkar dock inte omfatta ljudböcker. (The New Publishing Standard)

🍕 KoboItalien. Kobo Plus finns nu även i Italien och där ska det ingå obegränsad läsning av eböcker och lyssning på ljudböcker. Sedan tidigare erbjuder både Storytel och Audible ljudböcker på italienska med unlimited-abonnemang. Kobo är ute efter en slice av den marknaden. (The New Publishing Standard)

🎪 DanskMässa. Bogforum pågår i helgen (5-7 november) i Köpenhamn, Danmark. 2019 lockade mässan 38 000 besökare, i år räknar man med runt 30 000 (som man hade runt 2015-2016). Mässområdet har dock växt till 18 000 kvm vilket föranlett en satsning på bättre skyltar. (Bogmarkedet)

🎧 StrömmatLyft. De norska förlagens intäkter från streamingtjänsterna fram till och med september månad har ökat med 29 procent jämfört med samma period förra året. De 233 miljoner norska kronor som hittills kommit in är högre än hela 2020 års försäljning. Den digitala omsättningen utgör nu en tredjedel av de norska förlagens intäkter och har tredubblats på tre år. (Bog365)

🤑MiljonDeal. I det 26-sidiga dokument som ska stoppa Penguin Random House köp av Simon & Schuster beskrivs hur budgivning mellan PRH och S&S om attraktiva rättigheter skett, steg för steg. Utan att nämna författarnas namn. Alltifrån en ”Grammy-vinnares memoarer” för 8 milj dollar till en debutant för 700 000 dollar. Justitiedepartementet ser detta som exempel på hur författare gynnats av att S&S inte är en del av PRH. (Gawker)

😶 Ljudlöst. Amazonägda Audibles app har försvunnit ur Apples Appstore i Kina, det senaste exemplet på regleringen av internetföretag. Även appar som gör det möjligt att läsa eller lyssna på Koranen och Bibeln har tagits bort på begäran av myndigheterna. (Newsweek)

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL