Scandbook ökade vinsten – men leveransproblem oroar

Tryckerikoncernen Scandbook minskade omsättningen tredje kvartalet till 83,7 Mkr (87,5) jämfört med samma period föregående år. Perioden jan-sept ökar man dock till 239 (222) Mkr. Rörelseresultatet för jan-sept är också bättre, +18,8 (+10,2) Mkr.
Både höjda priser och en svårighet att kunna köpa papper, färg och frakter har i kombination med en hög orderingång påverkat leveransförmågan.
”Vi arbetar nu dygnet runt för att tillgodose marknadens efterfrågan och enligt plan kommer vi vara ikapp med leveranserna under december månad”, skriver Scandbook i rapporten och tillägger:
”Pappersbokens fortsatt starka position på marknaden gör att vi ser hoppfullt på fjärde kvartalet, som brukar vara ett starkt kvartal med bra beläggning på marknaderna i alla de 12 länder vi verkar i.”

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,