Bordelldrama utreds i ny krimserie baserad på böcker av Lunding-Sørensen

Sara Klein spelar huvudrollen i den nya kriminalserien "Elvira". Pressbild: Henrik Ohsten/Viaplay.

Den nya Viaplay-serien ”Elvira” är fritt baserad på böckerna av Anne-Sophie Lunding-Sørensen och handlar om den 35-åriga Elvira (Sara Klein) som lever ett tillbakadraget liv i Köpenhamn men blir indragen i ett kriminalfall.

När den prostituerade Candy försvinner från bordellen där Elvira arbetar som telefonansvarig börjar hon gräva i fallet tillsammans med Candys stamkund Henry.

”Elvira är en underbar historia om att genomgå en förvandling från att vara åskådare av livet till att bli en aktiv och självständig kvinna som löser brott för alla typer av människor i samhället – inte minst för de som inte har en så stark röst”, säger Filippa Wallestam, innehållsansvarig på Nent i ett pressmeddelande.

”Elvira” består av åtta avsnitt och får premiär på Viaplay 2022.

Boktuggs fotnot: Anne-Sophie Lunding-Sørensens Elvira-trilogi (Happy Ending, Happy Family och Happy Hour) finns inte utgiven på svenska ännu. Kanske kommer den nu? Då är frågan om Gyldendal (som gav ut trilogin på danska) eller Politiken (som gett ut hennes senaste roman) använder sina svenska förlag?

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.