Sara Klein spelar huvudrollen i den nya kriminalserien "Elvira". Pressbild: Henrik Ohsten/Viaplay.

Bordelldrama utreds i ny krimserie baserad på böcker av Lunding-Sørensen

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den nya Viaplay-serien ”Elvira” är fritt baserad på böckerna av Anne-Sophie Lunding-Sørensen och handlar om den 35-åriga Elvira (Sara Klein) som lever ett tillbakadraget liv i Köpenhamn men blir indragen i ett kriminalfall.

När den prostituerade Candy försvinner från bordellen där Elvira arbetar som telefonansvarig börjar hon gräva i fallet tillsammans med Candys stamkund Henry.

”Elvira är en underbar historia om att genomgå en förvandling från att vara åskådare av livet till att bli en aktiv och självständig kvinna som löser brott för alla typer av människor i samhället – inte minst för de som inte har en så stark röst”, säger Filippa Wallestam, innehållsansvarig på Nent i ett pressmeddelande.

”Elvira” består av åtta avsnitt och får premiär på Viaplay 2022.

Boktuggs fotnot: Anne-Sophie Lunding-Sørensens Elvira-trilogi (Happy Ending, Happy Family och Happy Hour) finns inte utgiven på svenska ännu. Kanske kommer den nu? Då är frågan om Gyldendal (som gav ut trilogin på danska) eller Politiken (som gett ut hennes senaste roman) använder sina svenska förlag?

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL