Johanna Krebs och Alice Johansson debuterar med ungdomsfantasy

Alice Johansson och hennes mamma Johanna Krebs har skrivit en gemensam fantasyroman. Foto: Patrik Svedberg

Min dotter Alice var elva år när hon upplevde den stora skräcken för första gången. Den man känner när skolbiblioteket är utläst och man redan kan den egna hyllan på sina fem fingrar. Och trots det är man ändå inte tillräckligt gammal för de lite tyngre och blodigare böckerna i vuxenhyllan.

– Mamma, sa hon, jag har absolut ingenting att läsa. Jag har läst ALLT. Vad ska jag göra? Det är ju jättelänge tills jag blir stor.

Hon kunde inte dölja paniken och jag led med henne. Kom själv ihåg hur det hade varit.

– Tja, vi får väl skriva en egen bok, svarade jag.

Tanken hade faktiskt legat och grott hos mig ett tag. Ända sedan jag fick den där konstiga bilden om svettiga gympaskor i neonfärg på näthinnan från ingenstans. Först blev hon arg och tyckte att bokbristen var alldeles för allvarlig att skoja om. Sedan skrattade hon, för ingen kan väl komma på något så dumt som att skriva en egen bok. Det tog några veckor innan hon kom tillbaka och frågade hur vi skulle göra det.

Viskaren

Viskaren

Tänk dig att vara en helt vanlig tonåring och få en sjukdom som gör dig blind. Det är vad som hänt Emma, som precis har anlänt till en lägerskola för att lära sig anpassa sig till de nya förutsättningarna. Hon tillhör en av få lyckliga som fått en ledarhund, Santos. Fast Emma vill inte ha någon hund. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL