Stig Björkman gör film om författaren Joyce Carol Oates

Den amerikanska författaren Joyce Carol Oates porträtteras av Stig Björkman i en ny dokumentär. Arkivbild: Oded Balilty/AP.

Filmaren och författaren Stig Björkmans nya dokumentärfilm ”Joyce Carol Oates: A body in the service of mind” får sin världspremiär på filmfestivalen i Telluride, Colorado, den 2–6 september.

Stig Björkman (”Jag är Ingrid”) lärde känna Joyce Carol Oates i samband med hennes roman ”Blonde” och vill med filmen ”utforska originaliteten och genialiteten bakom en av de mest hyllade och mest lästa av samtida amerikanska författare”, enligt ett pressmeddelande.

”Genom Joyces öppenhet och gästfrihet har vi kunnat komma in i amerikanska världar som ännu är okända för oss. Resultatet är en film som jag och mina medarbetare verkligen är tacksamma för och inte så lite stolta över”, säger Stig Björkman i ett uttalande.

Boktuggs fotnot: De senast utkomna böckerna av Joyce Carol Oates på svenska är Vackra dagar (2020), Jagad (2020) och Mitt liv som råtta (2019).

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,