Joyce Carol Oates får nya The Mermaid Award – kommer till Bokmässan 2024

Författaren Joyce Carol Oates. Foto: Privat.

💐 Bokmässanpris. Inför Bokmässans 40-årsjubileum presenteras ett nytt årligt litterärt pris – Sjöjungfrun (The Mermaid Award på engelska). Första mottagare är författaren Joyce Carol Oates, vars gripande skönlitterära verk har berört svenska läsare på ett djupt och betydelsefullt sätt.
– Jag är djupt tacksam för denna vackra utmärkelse från en av de mest firade europeiska bokmässorna – en oväntad ära och verkligen en uppmuntran; att skriva kan vara ett ensamt liv, och ett sådant här erkännande lyser upp ensamheten, säger Joyce Carol Oates i ett pressmeddelande.
Den 85-åriga amerikanska författaren kommer att ta emot priset (som består ) på Bokmässan i Göteborg 26-29 september 2024. Det sker vid ett särskilt seminarium som ägnas åt att uppmärksamma hennes enastående författarskap.
Joyce Carol Oates har varit på Bokmässan en gång tidigare – på den tredje Bokmässan i ordningen, år 1987.
Priset utgörs av ett konstverk samt en unik upplevelse i Göteborgs skärgård. Om det innebär ostron och champagne på en ö eller frisim med sjöjungfrufena i vågorna framgår inte.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Ola Nilsson släpper novellsamling

Regelriket är ett porträtt av sonen och den förlorade modern, men också en samling berättelser om livets förutsättningar och bristningsgränser, om konst, trasig kärlek och mänskliga relationer i blixtbelysning.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.