Hört & läst 13 augusti 2021

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

🎵 JöbackBiografi. Artisten, sångaren och skådespelaren Peter Jöback var i somras aktuell som sommarvärd i P1. Nu skriver han sin självbiografi Att bära sig själv. I boken, som släpps senare i höst på Bookmark förlag, berättar han ”öppet hela sin historia om hur han lyckades bli en av Sveriges största artister, trots ett bagage av familjehemligheter, skuldkänslor och skam”.

🎧 MagdaDagbok. Expressen lanserar en podd med Magda Gad som är på plats i krigets Afghanistan. Magdas dagbok finns på alla plattformar där man kan lyssna på poddar, som Podplay, Spotify eller Podcaster. Dokumentärt berättande är en populär form för poddar som ligger väldigt nära ljudboken.

🧙 HP25. Det känns inte så länge sedan vi firade 20 år, men nästa år planerar Bloomsbury att fira Harry Potters 25-årsjubileum. 1997 släpptes den första boken i en upplaga på blott 500 exemplar. Nästa års specialutgåvor (exempelvis Hogwarts House Editions Box Sets i fyra varianter) kommer i betydligt större förstaupplagor. (The Bookseller)

🎲 SpelBlirBok. Det svenska bordsspelet Terraforming Mars från 2016 av bröderna Isaac och Daniel Fryxelius har fått flera expansionspack och expanderar nu ytterligare med en roman, In the Shadow of Deimos, skriven av Jane Killick som redan släppts på engelska men även ska ges ut på danska. (Publishing Perspectives)

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Den här artikeln är möjlig tack vare

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Vill du bidra med mindre belopp går det bra att swisha på 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.