Sjöjungfrun Linda Ågren debuterar med barnbok för att rädda havet

Linda Ågren, alias Sjöjungfrun Athiraa, har skrivit en barnbok. Foto: Robert Johannesson

Sedan barnsben har jag alltid varit dragen till vatten i alla dess former, alltid först i vattnet och sist ut, oavsett om det var pool, havet i Åhus eller sjöarna i Småland där farmor bor. Vattnet innebar en trygghet, tystnad och magi jag inte fann någon annanstans, som förstärktes ytterligare av att ha växt upp med filmen Den Lilla Sjöjungfrun – en längtan efter den magiska undervattensvärlden som jag ville vara en del av och avbildade i mina teckningar och dikter.

2012 provade jag mina första fentag, så kallat mermaiding, där jag fann den bästa versionen av mig själv – detta banade väg för en karriär som Sveriges första professionella sjöjungfru med barnkalas, event, simskolor och akvariumshower bland hajar och sköldpaddor. Med fena på fann jag mitt kall: att sprida magi och kunskap om havet till barnen, som i kombination med mina konstnärliga barndomsdrömmar mynnade ut i min bok Sjöjungfruns äventyr i Östersjön.

Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

Sjöjungfruns äventyr i Östersjön

Sjöjungfrun Athiraa är ute och simmar i Östersjön. Hon brukar alltid ta hand om allt levande i havet och är därför ute även idag, när hon plötsligt hör ett hemskt skri i fjärran. En stackars liten tumlare och sälkut behöver hennes hjälp då de är helt intrasslade i spöknät och plast! Tillsammans beger de sig på ett stort äventyr men möter många hinder. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL