Crime Writers’ Association släpper in egenutgivna författare

Den prestigefyllda brittiska Crime Writers’ Association (CWA) som bland annat står bakom Dagger Awards har låtit sina medlemmar rösta i frågan om egenutgivna deckarförfattare ska tillåtas söka medlemskap. 84 % röstade ja.
– Det grundläggande syftet med CWA är att stödja, lyfta fram och hylla kriminalgenren och dess författare. Förr i tiden accepterade vi endast traditionellt utgivna författare som medlemmar eftersom detta var den bästa indikatorn på kvalitet. Men bokbranschens landskap har förändrats på senare år och egenutgivning har blivit en väg för professionella författare och det finns verkligen banbrytare i detta område. Nu är det rätt tid att uppdatera våra medlemskriterier, säger Maxim Jakubowski, ordförande i CWA, till föreningens hemsida och tillägger:
– Vi är fortsatt fokuserade på kvalitet. Framgångsrik egenutgivning kräver idag samma professionella attityd som förlagen har så vi kände att det var fel att diskriminera egenutgivare. Det är tydligt att en klar majoritet av våra medlemmar som röstade känner på samma sätt.
Egenutgivna författare kan söka medlemskap från 13 september 2021 via ett formulär. CWA har medlemmar även utanför UK.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.